Dva odolné Garminy na motorku a na vodu

Přístroje, o kterých se chystám napsat v této aktualitě, nejsou ze světového hlediska úplnými novinkami. Dostávají se ale na český trh, takže si zaslouží další zmínku.

Na motorku bez brnění

Garmin Zümo 660 je už podle názvu navigační přístroj určený pro použití na motocyklu. Vůbec poprvé má širokoúhlý displej, ztratil se ale pocit obrněného zařízení, který nabízely starší modely (viz recenze). Odolnost má být ale stejná, opět je v ceně automobilový i motocyklový držák. 

Na rozdíl od navigací do automobilu je Zümo přizpůsobeno k ovládání levou rukou (pravá drží plyn), má také jasnější displej. Zvuk lze prostřednictvím Bluetooth bezdrátově přenést do helmy. Ostatní funkce jsou podobné jako u autonavigací Nüvi.

Klepněte pro větší obrázek
Garmin Zümo 660 na první pohled vypadá jako běžná autonavigace Nüvi

Technické parametry

Rozměry: 13,5 × 8,4 × 2,3  cm; velikost displeje 9,7 × 5,7 cm; úhlopříčka 4,3" (10,9 cm); rozlišení displeje: 480 × 272 pixelů; typ displeje: dotykový WQVGA; hmotnost: 270 g; baterie: LiIon s výdrží až 5 hodin provozu; odolnost proti vodě: IPX7; slot na SD karty.

Obsažené technologie: Bluetooth A2DP; asistent řazení do jízdních pruhů; Text to speech; 3D zobrazení budov; možnost automatického řazení průjezdních bodů trasy; Where Am I?; fotonavigace; Garmin Lock.

Cena 18 490 Kč s DPH, nebo 19 990 Kč s DPH včetně bezplatné doživotní aktualizace navigačních map 41 zemí Evropy (aktualizace 4x ročně).

Hlavně na vodu

Garmin GPSmap 620 je univerzální navigační přístroj s velkým displejem – má úhlopříčku 5,2". Může se používat v automobilu nebo i na motocyklu, hlavní specialitou je ale použití na lodi. GPSmap 620 je první navigace, která dokáže na moři plánovat trasu. Počítá ji na základě informací o lodi (ponor a výška stěžně), podle toho volí trasu mimo mělčiny, nebezpečná místa, nízké mosty nebo jiné překážky. Samozřejmě jsou k tomu potřeba příslušně vybavené mapy.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Garmin GPSmap620: i on vypadá jako Nüvi, vizuální rozdíly mezi řadami mizí

Technické parametry:

Rozměry: 15,0 × 10,2 × 4,8 cm; velikost displeje 11,4 × 6,9 cm; úhlopříčka 5,2" (13,2 cm); rozlišení displeje: 800 × 480 pixelů; typ displeje: dotykový WVGA; hmotnost: 490,4 g; baterie: LiIon s výdrží až 9 hodin provozu; odolnost proti vodě: IPX7; slot na SD karty.

Obsažené technologie: automatický výpočet trasy do cíle po silnicích a po moři; predikce přílivů/odlivů; 3D pohled rybím okem pod hladinu moře; 3D pohled z ptačí perspektivy.

Cena 22 500 Kč s DPH, nebo 34 990 Kč s DPH včetně automobilového a námořního stojánku, podrobných námořních map Jaderského moře a navigačních map 41 zemí Evropy.

Diskuze (2) Další článek: O2 Na příjmu: užitečná služba, nebo ztráta soukromí?

Témata článku: , První navigace, Motor, Garminy,