Dvě čísla na jedné kartě SIM?

Dotaz: Koupil jsem si kartu Českého Mobilu. Po jejím vložení do telefonu Ericsson A1018 jsem na displeji viděl indikátor linky 1 a v menu jsem mohl přepnout i na linku 2. Co to znamená? Jak můžu tuto službu používat?
Jan Záhubský: Koupil jsem si kartu Českého Mobilu. Po jejím vložení do telefonu Ericsson A1018 jsem na displeji viděl indikátor linky 1 a v menu jsem mohl přepnout i na linku 2. Co to znamená? Jak můžu tuto službu používat?

Mobility: Karty Oskara byly u nás první, které jsou připraveny pro podporu funkce ALS, což se dá do češtiny volně přeložit jako podpora dvou telefonních čísel na jedné kartě. Nicméně toto je zatím jen příslib do budoucna, v současnosti Oskar svým zákazníkům tuto službu nenabízí.

Podpora dvou telefonních čísel na kartě SIM funguje tak, že si v menu mobilního telefonu zvolíte telefonní číslo, které bude právě aktivní. Z tohoto telefonního čísla nyní můžete volat (volajícímu se zobrazí toto telefonní číslo), přijímat hovory ale můžete na obě dvě telefonní čísla – telefon vás vždy upozorní, které číslo je voláno. Tuto službu ideálně využijete tehdy, když chcete mít jedno telefonní číslo pro pracovní účely a druhé pro přátele.

Dvě čísla na jedné kartě SIM také bude nabízet EuroTel, ovšem u něj to funguje jinak. Bližší informace na Mobilmanii přineseme v nejbližší době.

Tento článek byl napsán pro servis časopisu Mobility

Diskuze (1) Další článek: Jak funguje přesměrování na hlasovou schránku u Twistu?

Témata článku: , , Karta