DxO Mark potvrzuje kvalitu foťáku Google Pixel 3a. Vyrovná se dražším modelům

Google Pixel 3a byl v květnu představen jako dostupný telefon s čistým Androidem a špičkovým foťákem. Problém je, že k nám jej Google nedováží, takže jsme odkázaní na prodejce, kteří si řeknou o přirážku i několik tisíc korun. V Evropě se však telefon prodává od lákavých 10 000 Kč, takže se čekalo, jak za tyto peníze doopravdy fotí a zda se vyrovná výrazně dražšímu Pixelu 3. Není se telefon dostal do rukou odborníků z DxO Mark, kteří mají jasno: vyrovná!.

Závod v kvalitě fotoaparátu dopadl mezi modely nerozhodně se 103 body. Nepatrně však ztrácí v kvalitě videa, kde nejvíce bodů ztratil za kvalitu textur a artefakty v obrazu. Testeři uvádí, že na horší kvalitě videa se při zpracování obrazu jistě také podepsal nižší výkon zařízení. Výsledek 95 bodů za video je však stále slušný výkon. Celkově Pixel 3a dosáhl hodnocení 100 bodů, kde se se ztrátou jednoho bodu umístil na 16. místo, právě za základní model Pixel 3. Stejně jako u základního Pixelu však platí, že jej testeři zkoušeli ve výchozím nastavení a vynechali chytré funkce jako je například režim Night Sight.

Potvrzuje se tedy začínající trend, kdy se slušné fotoaparáty s postupným vývojem pomalu dostávají i do nižších cenových pater. Bohužel DxOMark se dosud zabýval testem především vlajkových modelů, takže nemáme úplné srovnání s jinými dostupnými telefony.

Google Pixel 3a
rozměry a hmotnost: 151 × 70 × 8,2 mm, 147 g
displej: 5,6", kapacitní OLED, 1 080 × 2 220, 441 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (600|75 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, RAM: 4 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 670 (8× Kryo 360, 2 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
51 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (5) Další článek: Hodinky Samsung Galaxy Watch Active 2 dostanou dotykový rámeček a změří EKG

Témata článku: Google, , , , , , , , , Google Pixel 3a, Google Pixel 3a XL, Drahý model, Foťák, DxO Mark, Kvalita videa, Dostupný telefon, Odborník, Kvalita, Model, F +, Evropa, Telefon, DX +,