DxOMark: iPhone XS je nejlepší fotomobil s duálním foťákem

O fotoaparátu nového iPhonu XS Max padaly už od premiéry samé superlativy a při prvním focení se líbil i nám. Celá odborná veřejnost však čekala, až se novinka objeví v žebříčku DxOMark.

Telefon prošel standardizovaným testem pro fotky i video, postavil se Samsungu Galaxy Note 9 i dosavadnímu premiantovi Huawei P20 Pro. Testeři iPhone pochválili zejména za skvělé detaily, expozici a široký dynamický rozsah, líbilo se také přirozené podání barev. Kritiku sklidil za světelný šum při horších světelných podmínkách a rychle se ztrácející detaily po přiblížení.

Za video iPhone získal skvělých 96 bodů, za fotky 110 bodů. Celkové skóre 105 bodů řadí iPhone na druhé místo před HTC U12+ a Samsung Galaxy Note 9, nestačil pouze na Huawei P20 Pro se třemi fotoaparáty.

Jak dlouho bude trvat, než někdo další sesadí iPhone, nebo dokonce Huawei P20 Pro? Bude to už některý z říjnových smartphonů?

Redakční preview iPhonu XS tentokrát se špetkou humoru:

 

Diskuze (78) Další článek: Nokia 7 Plus dostává Android 9 Pie. Mezi finskými smartphony je první

Témata článku: , , , , , , , , , , , Apple iPhone XS Max, Standardizovaný test, Duální foťák, SuperŘíjen, Celkové skóre, Druhé místo, Nejlepší fotomobil, Redakční preview, DX +, Foťák, Mark, Přirozené podání, F +, DxO Mark