Elegantní LG Optimus Chic: zopakuje úspěch LG One?

Lépe vybavený smartphone z dvojice na podzim představených Androidů ze stáje LG kráčí na předvánoční trh. Skloubil stylový design se slušnou výbavou.

LG v těchto dnech uvádí na český trh další smartphone z rodiny chytrých telefonů Optimus, model LG Optimus Chic E720. Rozšiřuje tak své portfolio chytrých telefonů na platformě Android. Chic doplňuje na trhu již prodávaný model LG Optimus One, což je nejrychleji prodávaný smartphone značky LG – během 40 dnů se jej prodalo milion kusů. K dnešnímu dni byl celosvětově potvrzen již dvoumiliontý prodaný telefon.

Model Optimus Chic je založen na stejně hardwarové platformě jako Optimus One, má tedy 600MHz procesor a 512 MB paměti RAM. Design je však více zaoblený, elegantní a jednolitý. Hladký povrch je vyroben z odolného materiálu s vysokým leskem, mechanická tlačítka Optimus One vystřídaly u Chicu senzory. Optimus Chic navíc disponuje fotoaparátem s vyšším rozlišením 5 Mix.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Smartphone sází na dotykový displej o úhlopříčce 3,2", rozlišení HVGA (320 × 480 bodů). Využívá kapacitní technologii, podporuje technologie multitouch a DLNA. Nechybí ani podpora rychlých dat HSDPA (až 7,2 Mb/s), samozřejmostí je Wi-Fi, Bluetooth nebo GPS. Telefon podporuje díky verzi Android 2.2 Froyo i USB tethering, lze použít i jako Wi-Fi hotspot pro sdílení 3G internetu dalším zařízením v okolí. Aplikace třetích stran je možné instalovat také na SD kartu (ta může mít až 32 GB).

Pětimegapixelový fotoaparát je vybaven automatických zaostřováním a detekcí úsměvu. Jako operační systém byl vybrán Android 2.2 Froyo, stejně jako u již prodávaného modelu Optimus One do budoucna LG uvažuje o možnosti upgradu na Android verze 2.3, který byl oznámen na začátku prosince letošního roku. LG Optimus Chic se začíná prodávat na volném trhu za doporučenou koncovou cenu 6 590 Kč.

LG E720 Optimus Chic
LG Optimus ChicLG Optimus Chic je chytrý telefon s dotykovým displejem o rozlišení HVGA a s operačním systímem Android. Podporuje Wi-Fi, GPS i datové přenosy HSPA v obou směrech a má pětimegapixelový fotoaparát s autofocusem.rozměry a hmotnost: 113 × 58 × 13 mm, 132 g
displej: 3,2'', TFT LCD, 320 × 480, 16 mil. b., kapacitní
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/2 100 MHz), GPRS (třída 12), EDGE (třída 12), HSDPA (7,2 Mb/s), HSUPA (2 Mb/s), GPS
konekt.: microUSB, Bluetooth (A2DP), Wi-Fi
paměť: 150 MB, microSDHC
baterie: 1 250 mAh
operační systém: Android 2.2
hudba: přehrávač hudby, rádio, 3,5mm jack
fotoaparát: 5Mpx (2 592 × 1 944), video (640 × 480), autofocus
69%
hardware
N/A*
software
katalogpreview
cena: 6 590 Kč

„LG Optimus Chic je telefon, který v sobě spojuje kvalitní technologické řešení a excelentní design. Tento chytrý telefon tak není určen jen pro mobilní odborníky, ale svým vzhledem zaujme zejména dámské osazenstvo. Navíc i přes mimořádnou výbavu se nám podařilo udržet velmi příznivou cenu.“ uvedl Martin Malý, tiskový mluvčí společnosti LG Electronics CZ.

Na tiskové konferenci prezentoval novinářům Optimus Chic Radek Hadraba z LG. Následující video natočili redaktoři webu Mobilizujeme.cz:

Diskuze (19) Další článek: Mapy.cz aktualizují databázi adres

Témata článku: LG, , LG Optimus, LG Optimus Chic, LG Optimus One, Elegant, USB Tethering, Úspěch, Vysoký lesk, Martin Malý