Elektronická evidence tržeb bude zlatý důl pro operátory

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 38

Názory k článku

avatar
26. 09. 2015 17:49

Já jsem pro.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 09. 2015 21:53

Jestli jsem správně pochopil z dostupných informací, jak vůbec Babiš k těm miliardám přišel, tak to bylo takhle:
1) Babiš pracoval JAKO ZAMĚSTNANEC pro státní podnik Petrimex
2) Navrhl ZAMĚSTNAVATELI zřízení pobočky Petrimex Praha, o kterou se sám ujal.
3) Založil Agrofert s.r.o., kde je jediným společníkem státní podnik Petrimex a Babiš je jeden ze dvou jednatelů s právem jednat SAMOSTATNĚ, na Agrofert přechází vše, co dělal Petrimex.
4) Zakládá Agrofert a.s., kde už je jediným akcionářem (100%) pan Babiš a má vyhrazené právo jednat samostatně jménem firmy bez nutnosti spolupodisu kohokoliv dalšího.
Je skutečně nevídané jak se ZAMĚSTNANEC státního podniku může dopracovat k tomu, že je jeho 100% MAJITEL!!!Tohle je skutečně možné jenom v postkomunistické ČR a je absolutně neslýchané, že tyto "ekonomické zázraky" nikdy neprověřovala policie ani žádné státní orgány...Taky je velice zajímavé, že mafián Mrázek, který byl ve spojení s konkurenčním koncernem Setuza prohlásil, že dostane "Kompromitující materiály na Babiše od tajných služeb z Polska" a týden na to ho neznámý útočník zastřelil - vražda dodnes nevyřešená.
Osobně si myslím, že Babiš je jenom bílů kůň někoho ještě z dob před rokem 1989, který mu jenom říká co má dělat a používá ho jako lidský štít. A až se mu nebude hodit, tak přijde další "neznámý útočník" nebo se "najde vrah" a "oběsí se ve vazbě".Co se týče EET, tak to je jenom způsob jak se Babišův šéfík dostane k údajům o všem v ČR a získá ještě větší moc. Vůbec tady nejde o nějaké daně nebo budoucnost ČR. Kdyby šlo Babišovi o budoucnost ČR, tak by nelezl do KSČ a nepodporoval "zájmy socialismu" i při probíhající revoluci, ale zajišťoval by demokracii.Každopádně je vidět, že lidi jsou absolutní bezmozci, když sežrali Babišovu předvolební kampaň za 4 miliardy i s navijákem a to i přesto, že všechny informace jsou normálně veřejně dostupné... Ale stačilo pár billboardů v bílé rozhalence s úsměvem, koblihy a to byly hesla: "Babiš nám chce pomoct!! Nechce další peníze - protože jich má už dost!!!" LOLProtože uvěřit tomu, že někdo je najednou politická Matka Tereza, která stovky hodin měsíčně maká jenom pro blaho lidu a nic za to nechce, to už je vážně na hospitalizaci!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
22. 09. 2015 19:51

Obávám se, že EET žádný efekt nepřinese. Pokud někdo bude chtít podvádět jako doposud, bude to dělat dál. Pouze jako zákazníci zaplatíme provoz systému, dražší a složitější účetnictví na jehož konci bude opět 0.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 09. 2015 15:26

Pokud někdo opravdu věří tomu, že tenhle elektronický fízlsystém má za cíl vybrat víc daní, pak je naivní jako jojo. Tady jde o sběr dat, o záznam o jednom každém nákupu. Jedná se o cenná data, která se dají draze prodat a nebo využít ve prospěch impéria toho estébáka ze slovenska, kterého moji vypatlaní spoluobčané zvolili do vlády, kde si pak tento bývalý udavač takhle zajišťuje kšefty.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 09. 2015 15:16

Babiš se nacpal do politiky z hlavního důvodu, aby mohl jakýmkoliv způsobem příznivě ovlivňovat svůj byznys a své podnikání. Viz biopaliva atd. kdo si myslel, že se na ministrování vrhnul z nějakých lidskoekonomických důvodů, či aby pomohl této republice (jak se pořád snaží tvářit), je těžce naivní. Zacpal důvěřivému stádu hubu koblihami a teď nám tu předvádí divadlo ve své režii. Kdekoliv se evidence v jeho stylu zavedla, nikde se neosvědčila. Jeho argumentace Chorvatskem je scestná a plná polopravd, když už ne lží. Jasně, že likvidace drobných podnikatelů pro jeho Agrofert a spřízněné firmy je vítané potlačení konkurence.A co je naprosto zásadní, celý tento systém stojí a padá s tím, že zákazník (odběratel) bude vyžadovat účtenku za účelem jakési pochybné loterie. Protože český člověk je vynalézavý v obcházení povinností a jak avizovalo mnoho živnostníků a podnilkatelů, stačí, když zákazník účtenku chtít nebude, takže nebude vystavena, zaregistrována a celá transakce je v tu chvíli neevidována, mimo celý systém, podnikateli do kapsy a nemusí z ní být odvedena daň. Vznikne paralelní šedý systém, kdy když zákazník nebude vyžadovat doklad, třeba dostane slevu nebo mu bude nabídnuta jiná kompenzace, což zákazník bude kvitovat raději než naprosto mizivá šance na nějakou výhru v pseudoloterii. Babiš si tak celý daňový systém může vetknout do spodní části zad a ještě poklesne výběr daní Sice dle stbáckých metod může nasadit zákazníky provokatéry, ale...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 09. 2015 14:38

A pak se estebak zmr. babis bude divit, jaktoze se vybralo opet o neco mene, protoze extremni naklady na tuhle fizlovaci zbytecnost donuti spoustu lidi zavrit kram nebo podnikat na cerno...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 09. 2015 14:28

Nic jiného než Velký bratr! Zvýhodní to velké korporace. Malým to zkomplikuje život nebo se na podnikání rovnou vykašlou. Přínos bude zanedbatelný, ale rozšíří se již tak všudypřítomné šmírování a dohled, takže opět přijdeme o nemalý kus svobody.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 09. 2015 14:03

To bude veselo, až ty servery finanční správy "spadnou" a lidé si nebudou moci nic nakoupit. Kolikrát člověk potřebuje něco ověřit na stránkách ministerstva a ono mu to napíše, že služba není dostupná a než to opraví, tak to trvá i několik dní.
Teď už zbývá jen doufat, že nás opět zachrání Kalousek, jako to udělal u miliardových dotací u biopaliv určených pro Babiše a spol.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 09. 2015 13:47

Dvě vyskakovaci okna vy kur vy? A co třeba rovnou deset? Mrdam na vás dávám adBIock i na mobil

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
22. 09. 2015 12:30

Je to arcišupárna. Stát bude mít super přehled, jak kdo v jakém čase inkasuje, což si koleduje o to, aby k podnikateli přišla v případě většího výkyvu kontrola s dotazem, proč má najednou nižší tržby než loni.Kromě toho se stále neví, jak to bude fungovat, jaké na to budou náklady. Největší šupárna je ale v tom, že stát přenesl daňovou kontrolu na OSVČ a podnikatele za jejich vlastní peníze. Když si k tomu připočteme kontrolní hlášení vydaných / přijatých faktur, kde v případě problému máte 5 KALENDÁŘNÍCH dnů na to, abyste zareagovali na podnět z FÚ (jinak neodpustitelná pokuta), tak za sebe musím říci, že opravdu "lepšího" ministra jsme si nemohli přát.Buzerace, naprostá kontrola, šmírování a další, brutální nárůst administrativy, která podnikajícím ubírá čas na samotnou práci a vydělávání peněz. Obzvláště pro ty malé je každá další taková zátěž velmi přitěžující. Ono pracovat, shánět zakázky, dělat si marketing a následnou obludnou mašinérii s nutnou administrativou není opravdu žádná sranda.PS: A co se týče hlášení faktur, je super, že bude Babiš nyní vědět, kdo, s kým a za kolik obchoduje.PSS: V 2014 byly všem společnostem Agrofertu odpuštěny daně ve výši 1,476 mld Kč Rok předtím - před AB na MF - nedostal Agrofert ani 1 výjimku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
22. 09. 2015 11:59

nechci sem tahat politiku, ale to je stejne jako s utecencema. Pro nekoho maji platit pravidla a pro nekoho ne? je zakonem dane, ze se maji platit dane. Je to urcite pravidlo a ma se dodrzovat. Jelikoz se neda spolehnout na moralku, musi se to delat takhle. Kdyby se u nas nejprve nepremyslelo jak kde co obelstit, urcite by to slo i bez pokladen. Jen vsevypovidajici priklad... Umite si nekdo predstavit obchudek kde neni zadna kamera ani prodavacky ale jen ceny a kasa? Kazdy by jsi vzal co potrebuje a zaplatil... idelani stav..... ale neaplikovatelny

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor