Elon Musk je nejbohatší na světě. Experti predikují, že se stane prvním bilionářem

Úspěch podnikatelských aktivit Elona Muska potvrzuje růst akcií jednotlivých firem i jeho osobního bohatství. Podle agentury Bloomberg aktuálně přesahuje 188 miliard dolarů (více než čtyři biliony korun), čímž Musk předstihl šéfa Amazonu Jeffa Bezose a stal se nejbohatším člověkem světa.

Bezos držel prvenství od roku 2017, ale teď všechno nasvědčuje, že si jej delší dobu podrží Musk. Před rokem měl „pouze“ 27 miliard a nic nenasvědčuje tomu, že by měl růst zásadně zpomalovat. Naopak, růstové možnosti Tesly (hlavně ta stojí za aktuálním růstem Muskova bohatství) jsou větší než u Amazonu. Zatímco Amazon ve svých klíčových oblastech ovládá většinu trhu, Tesla má pouhá 2 % globálního trhu s automobily.

Někteří experti dokonce predikují, že se Musk stane prvním bilionářem v historii lidstva.

Zajímavý je i Muskův přístup k osobnímu bohatství. Říká, že kromě podílů ve firmách Tesla a SpaceX nemá významnější hmotný majetek. V jednom z loňských rozhovorů uvedl, že sní o domu prošpikovaném technologiemi, ale nepostaví jej, protože by jej připravil o haldu času a mentální energie, které raději věnuje pokračování revoluce v elektromobilitě a cestě lidstva na Mars.

Diskuze (6) Další článek: Kamera ukrytá v displeji. Pro správné fungování použilo ZTE sedmivrstvé sklo

Témata článku: , , , , Mars, Jeff Bezos, Bohatství, Lidstvo, Majetek, Expert, Bloomberg