Ericsson A2628 - wapující lowend

Nejnovější přírůstek v rodině mobilů Ericsson A2628 si zachovává příjemný vzhled modelu A2618 a nově podporuje WAP.
Nejnovější přírůstek v rodině mobilů Ericsson A2628 si zachovává příjemný vzhled modelu A2618 a nově podporuje WAP.

Ericsson A2628 nabízí víc než jen možnost přístupu k wapovým stránkám – zvládá oba způsoby, jak datově, tak přes SMS; druhý způsob však u nás operátoři nepodporují. Až na tuto skutečnost je téměř stejný jako A2618. Nabízí se také v několika barevných provedeních, dostupné jsou různobarevné kryty s mnoha motivy. Hmotnost mobilu je 140 gramů, velikost 130 x 51 x 25 mm – ostatně přehled veškerých vlastností najdete v naší recenzi.

S příchodem Ericssonu A2628 se tedy rozbíhá nový trend – WAP ve všech, i těch lowendových mobilech. Alcatel již má WAP ve své řadě 30x, Siemens v modelech C35i a M35i, časem určitě přijde i Nokia se svým wapovým lowendem, stejně jako ostatní výrobci. Kdo ví, třeba se jednou WAP stane nepostradatelnou součástí našeho života, stejně jako jí je dnes (téměř) Internet.

Mimochodem, Ericsson zprovoznil nový wapový portál – www.mobileInternet.ericsson.com. Tato stránka umožňuje přijímání a odesílání elektronické pošty, má kalendář a adresář, stejně tak si můžete vytovřit seznam vlastních stránek, podobně jako dělá třeba Wmarks.cz. k dispozici je také velký počet dalších stránek různých provozovatelů, takže se na jednom místě hromadí velký počet informací.

Poznámka: Zatím bohužel nevíme, zda bude stačit do A2618 dohrát nový firmware tak, aby mobil poté uměl WAP.

Diskuze (20) Další článek: Český Telecom: kritika nebo realita?

Témata článku: Ericsson, , , , Low, Eri, WAP