Ericsson Money: posílejte si peníze mobilem

Ericsson připravil pro Evropany ze sedmi zemí nový typ peněžních transakcí. Umožní přijímat nebo provádět platby prostřednictvím internetové peněženky.

Společnost Ericsson uvádí na trh v sedmi evropských zemí novou mobilní finanční službu nazvanou Ericsson Money. Uživatelé v Anglii, Francii, Německu, Itálii, Španělsku, Polsku a Švédsku se od minulého týdne mohou zaregistrovat na stránkách www.ericssonmoney.com s cílem přijímat nebo odesílat finanční prostředky například přátelům či rodině ze svého mobilního telefonu. Jedná se o první krok, Ericsson chce postupně své instantní mobilní finanční služby nabídnout spotřebitelům po celém světě.

Jak to funguje?

Poté, co si uživatel na internetu vytvoří zabezpečenou mobilní peněženku, může do ní ze svého bankovního účtu bankovním převodem nebo pomocí verifikované platební karty (Mastercard, Visa) uložit požadované množství prostředků. Pomocí svého telefonu v tu chvíli získává zabezpečný přístup ke svým finančním prostředkům v síti Ericsson Money.

Služba Ericsson Money v současnosti umožňuje odesílat a přijímat finanční prostředky a vybírat hotovost – např. rodiče mohou prostřednictvím mobilního telefonu zasílat peníze svým dětem na vysokou školu nebo podpořit své ratolesti na cestách. O peněžní transakci budete ihned informování e-mailem nebo SMSkou. Za rok může uživatel převést přes Ericsson Money 1 600 britských liber, může však požádat o zvýšení limitu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka platebního rozhraní Ericsson Money v mobilu

Druhá strana nepotřebuje mít k přijetí peněz ani vlastní bankovní účet, stačí si pořídit "předplacenou kartu" navázanou na účet Ericsson Money a pracovat s ní jako s klasickou bankovní kartou, včetně plateb a výběrů z bankomatu. Pokud chcete prostředky obdržené z Ericsson Money uložit na stávající bankovní účet, není problém. Stačí mít opět zabezpečenou platební kartu MasterCard nebo Visa.

Ericsson plánuje brzy zpřístupnit službu Ericsson Money i ve zbytku Evropy. V blízké budoucnosti zákazníci získají přístup k dalším podobným službám fungujícím v různých zemích (prostřednictvím služby Ericsson Money Interconnect). Logickým krokem, který bude následovat v mobilních finančních aplikacích, je provádění bezpečné platby účtů, nakupování na internetu a platby za zboží v kamenných obchodech bez použití hotovosti.

Diskuze (6) Další článek: Studie potvrzuje: mobily jsou skutečnou hrozbou pro letadla

Témata článku: Ericsson, , , , Platební rozhraní, Pen, S Pen!, S PEN, Mobil, MOBI, Eri