Ericsson skočil po příležitosti a otevřel 5G továrnu přímo v USA. Pracovníky proškolil ve virtuální realitě

Situaci kolem budování 5G sítí v USA patrně znáte hlavně z pohledu „honu na čarodějnice“, ve kterém je v roli čarodějnice čínská společnost Huawei. Katastrofa pro jednu firmu však znamená příležitost pro jinou, a tak si Ericsson hýčká dceřinou společnost Ericsson North America. V rámci podpory aktivit v Severní Americe vybudoval Ericsson moderní výrobní komplex, inteligentní továrnu v Lewisville ve státu Texas.

Není překvapením, že se zaměřuje na 5G, od března vyrábí základnové stanice určené především pro nasazení právě v USA. Firma se teď pochlubila způsobem, jakým školí nové zaměstnance – pomocí

virtuální reality se spojili s kolegy z chytré továrny v estonském Tallinnu. Takový způsob výuky je díky zapojení více smyslů názornější a díky absenci cestování také levnější než konvenční metody. V průběhu koronakrize se právě faktor virtuálního spojení na dálku ukázal jako neocenitelný.

Z učebny v Dallasu v Texasu se budoucí profesionálové z USA 5G Smart Factory spojili s kolegy na vzdálenost 8 000 kilometrů. Estonský manažer Jüri Josepson je virtuálně provedl výrobním závodem v Tallinnu. Díky této spolupráci mají v Texasu 60 proškolených pracovníků.

Diskuze (6) Další článek: Samsung slevové kódy. Ušetřete až 20 % na vybrané telefony, tablety a hodinky

Témata článku: , , , , Koronakrize, Továrna, Pracovník, Realita, Pro +, Severní Amerika, North America, Dallas, Texas, Příležitost