Ericsson T68sc s barevným displejem v prodeji!

První mobilní telefon Ericsson s barevným displejem, bez antény a ovládaný joystickem, jehož maketa byla k vidění na CeBITu, se začíná dodávat na trh. Jaký tento mobil je?
První mobilní telefon Ericsson s barevným displejem, bez antény a ovládaný joystickem, jehož maketa byla k vidění na CeBITu, se začíná dodávat na asijský trh. Jaký tento mobil je?

Již několik let jsou mobilní telefony Ericsson kritizovány za svůj poněkud konvenční vzhled. Skutečně, Ericssony se již několik podobají jeden druhému jako vejce vejci. Mobilní telefony této značky také nikdy nepatřily k nejmenším a docela velká anténa jim na atraktivitě nikterak nepřidala. Prvním prezentovaným mobilem „nové generace“ se má stát typ T68sc. Tento unikátní mobilní telefon se začíná již nyní dodávat na čínský trh. V Evropě si na něj sice počkáme až do konce roku, to nám však nebrání podívat se na jeden z prvních kousků podrobněji.

Nejen barevný displej

Přestože je šedesátosmička mobil se zcela novým designem, nezapře svoji příslušnost ke stáji Ericssonu. Ž se jedná o další mobil této značky prozradí zejména tlačítka klávesnice, jejichž tvar je prostě nezaměnitelný. Novinkou je však ovládání pomocí malého joysticku, který se nachází přímo pod displejem mezi dvojicí funkčních tlačítek. Joystick je - stejně jako u Alcatelu 501 - čtyřsměrový, jeho stisknutím však nemůžete potvrdit volbu.

 

 

Silnou zbraní T68sc je také především displej. Ten dokáže zobrazit 256 barev, které se volí z palety 16,7 milionů barev. Displej je kryt speciální fólií, díky které je velmi dobře čitelný i na přímém slunečním světle, které barevné displeji příliš v lásce nemají. Na předváděcí akce bylo prezentování spojení tohoto mobilního telefonu s miniaturním digitálním fotoaparátem Ericsson, kde se barevný displej mobilu používal jako hledáček.

Nejrychlejší z rychlých

Uvnitř telefonu naleznete již Bluetooth čip, který umožní bezdrátové propojení s ostatními elektronickými zařízeními. A aby se bylo proč připojovat, podporuje telefon samozřejmě také rychlé datové přenosy oběma v současnosti používanými technologiemi - GPRS i HSCSD. Nemusíte si však zoufat, když váš Palm Bluetooth neumí. Šedesátosmička má také standardní infračervený port, takže dokáže bez problémů komunikovat i se současnými přenosnými zařízeními.

Výčet ostatních funkcí je také zajímavý. Spoustu z nich - jako například e-mailového klienta - můžete najít již v Ericssonu R520, některé - kupříkladu multimediální textové zpráv (MMS) - jsou horkými novinkami. T68sc je bezesporu velmi zajímavým telefonem, který nebude mít ve své skupině přílišnou konkurenci. Záleží však velmi také na jeho ceně, která je prozatím ve hvězdách.

Ve zkratce:
  • Mobilní telefon Ericsson T68sc
  • Sítě: GSM 900 / 1800 / 1900
  • Rozměry: 101 x 48 x 19 milimetrů
  • Hmotnost: 85 gramů
  • Další funkce: GPRS, HSCSD, Bluetooth, 256 barevný displej, podpora multimediálních textových zpráv (MMS), infračervený port, Li-Pol baterie
Diskuze (81) Další článek: Týden: jak se staví mobilní síť, problém jménem prozvánění

Témata článku: Ericsson, , , , Předváděcí akce, ? Displej, Pro +, Prodej, Bar, Displej, Velká anténa, Barevný displej, Eri