Eurotel a modemy pro CDMA: nové skutečnosti

Eurotel nám poslal vyjádření k naší bleskovce Eurotel omezuje disponování s modemy pro CDMA. Autor článku ověřoval informace na infolince Eurotelu. Ale vzhledem k tomu, že informace zjišťoval těsně po zavedení služby, je možné, že ještě nebyly známy všude zcela přesné údaje. Zde je tedy vyjádření Eurotelu a uvedení na pravou míru:

"Článek uvádí, že do CDMA modemu nelze nahrát jiné číslo než původní a že tento postup ze strany operátora hraničí se zneužitím monopolního postavení. Tyto informace se bohužel nezakládají na pravdě. Přidělované číslo slouží především k identifikaci uživatele (uživatelské jméno) a účtování. Do samotného modemu společnost Eurotel nic neprogramuje. Aktivace spočívá ve spárování modemu, uživatelského jména (čísla) a hesla.

Mohou nastat dvě varianty podle toho, jakou formou zákazník CDMA modem zakoupil. Pokud se jedná o nedotovaný modem, tj. standardní nabídku bez závazku, zákazník může službu kdykoli zrušit, přičemž modem zůstává jeho majetkem. V případě prodeje modemu může nový vlastník požádat o aktivaci a obdrží nové číslo. Rovněž je možné požádat o převod čísla (kontraktu) - pak modem nadále zůstává v provozu se stejným číslem jako doposud.

Jestliže zákazník zakoupil modem dotovaný, tj. se závazkem, může službu bezplatně zrušit až po uplynutí 12 měsíců využívání služby Eurotel Data Expres. Před uplynutím této lhůty lze službu zrušit rovněž, ale Eurotel si v takovém případě účtuje penále. Potenciální nový zákazník modemu může opět požádat o aktivaci a obdrží nové číslo. Stejně jako v předchozím případě je možné rovněž číslo (kontrakt) převést na nového vlastníka."

Diana Dobálová, tisková mluvčí Eurotelu

Diskuze (58) Další článek: Samsung: mobilní olympiáda

Témata článku: , , , Mode, Euro &, Pro +, Skutečnost, Euro, Nov, #cd, Monopolní postavení,