EuroTel: chatujte s mobilem pod lavicí!

EuroTel včera představil docela zajímavou službu: online chatování přes mobil. Už nemusíte chodit na web, postačí vám mobil pod lavicí.
Eurotel představil novou službu Go SMS Chat. Umožňuje chatování s více lidmi současně pomocí jakéhokoli mobilního telefonu GSM v síti EuroTel. Nová služba používá krátké textové zprávy a její ovládání je podobné jako u služby InfoText - veškerá komunikace v jednotlivých chatech probíhá pomocí textovek, které začínají několika klíčovými slovy.

CHAT: Pokec pro všechny

Jak celá komunikace probíhá? Nejdříve ze všeho si musíte zaregistrovat svoji přezdívku, která bude použita pro všechny příspěvky odeslané z vašeho telefonu. Pak se můžete zapojit do některého z veřejných chatů (skupin), zapojit se do soukromé skupiny založené někým známým, nebo si založit vlastní skupinu.

Pokud již máte skupinu vybranou, musíte se do ní přihlásit a od této chvíle budete dostávat všechny zprávy, které do ní někdo pošle. Můžete být přihlášeni do více skupin, ve všech však budete mít stejnou přezdívku. Pokud nechcete posílat zprávu všem účastníkům ve skupině, můžete využít tzv. šeptání a poslat zprávu jen vybranému účastníkovi; jiní ji neuvidí. Ze skupiny se samozřejmě můžete odhlásit, stejně jednoduše můžete zrušit i vámi založenou skupinu.

Všechny zprávy odesíláte na speciální číslo 999666. Protože však ovládání je poněkud neobratné a ani infolinka EuroTelu včera nebyla příliš moudrá, přečtěte si následující krátkou nápovědu

Krok za krokem

Pro používání služby Go SMS Chat musíte znát tato klíčová slova:

  • CHAT ALIAS prezdivka - zaregistruje vašemu telefonnímu číslu přezdívku
  • CHAT LST DSK - vypíše seznam veřejných chatů (bude vás to stát 0,74 Kč)
  • CHAT RGS chat - přihlásí vás do skupiny se jménem chat
  • CHAT chat text - odešle příspěvěk text do skupiny se jménem chat
  • CHAT SND nick text - pošle příspěvěk text člověku s přezdívkou nick (šeptání)
  • CHAT DRGS chat - odhlásí vás ze skupiny se jménem chat
  • CHAT NEW chat - zaregistruje novou soukromou skupinu s názvem chat
  • CHAT DEL chat - zruší soukromou skupinu s názvem chat

Co za to?

Jednak zaplatíte za každou odeslanou textovku podle své služby: 1,80 Kč u předplacené karty Fun Go, 3,30 Kč u karet Original Go nebo Quatro Go, nebo sazbu za textovku u svého tarifního programu. Kromě toho ale platíte ještě 50 haléřů za každou příchozí textovku! Členství v některé ze skupin s velkým počtem přihlášených členů se tak může pěkně prodražit.

Potřebujete chatovat?

Služba Go SMS Chat je bezesporu zajímavá, na její úspěch si však zatím nevsadím - a to hned ze dvou důvodů. Prvním je velice složitá a neintuitivní práce s diskusními skupinami: s přihlašováním, odhlašováním atd. Zkratky anglických výrazů (CHAT LST DSK apod.) si málokdo zapamatuje. Jiná situace by byla, kdyby EuroTel chatování zabudoval do svých SIM Toolkitových karet Info Easy - zde by se položky volily jednoduše z menu.

Největší překážkou je však cena. První desetikorunu (u starších tarifů Go) ztratíte už tím, že nastavíte přezdívku, necháte si vypsat existující diskusní skupiny a do jedné z nich se přihlásíte. Potom zaplatíte padesátník za každou příchozí textovku, která - jak už to u chatování bývá - nebude zrovna oplývat vysokou informační hodnotou.

Je podle vás Go SMS Chat užitečná služba? Myslíte si, že mladí lidé budou ochotni utratit desítky korun za virtuální mobilní rozhovor? Napište nám svůj názor do diskuse.

Diskuze (11) Další článek: Ericsson A2628s: levný WAP do vaší kapsy (test)

Témata článku: , , , MOBI, Snd, Euro, Euro &, Mobil