Eurotel Go a téměř tajné balíčky pro výhodné volání a SMS

Víte, že si k předplacené kartě Go můžete aktivovat balíčky, s nimiž můžete poslat 600 SMS za 1,67 Kč a provolat 260 minut za sazbu 3,84 Kč/min? Eurotel tuto nabídku schovává v ceníku, jako byste o ní ani neměli vědět.

Na nabídku neznámých balíčků pro předplacenou službu Go jsem včera narazil ve Fóru. Přestože jde o velmi zajímavou akci, se kterou lze hodně ušetřit, zůstala zde bez reakcí.

Eurotel už několik dnů bez velké propagace nabízí svým zákazníkům s předplacenkou Go dva balíčky. Oba stojí 999 Kč a měsíčně za ně získáte buď 600 textových zpráv nebo 260 volných minut k provolání. Obě nabídky se týkají zpráv i volání do všech českých sítí, nejsou omezeny jen na Eurotel. V případě SMS ale jde samozřejmě jen o běžné textovky, nikoli o drahé Premium SMS, kterými se hlasuje do soutěží. Ani v jednom případě také jednotky nelze využívat z roamingu.

Prostým podělením lze zjistit, že jedna textová zpráva v tomto balíčku vyjde na 1,67 Kč a minuta volání na 3,84 Kč. To jsou sazby, na které téměř nedosáhne ani nejvyšší paušální tarif Eurotel Business 600. Pro jistotu připomínám, že se jedná o dva balíčky, takže si musíte vybrat, jestli chcete textovky nebo volné minuty. Anebo si vyberete oba dva balíčky a měsíčně zaplatíte 2 × 999 Kč.

Jednou aktivuj a potom pořád plať

Způsob aktivace a vůbec práce s těmito balíčky se hodně podobá datovému tarifu Twist Data Unlimited. Z kreditu na předplacené kartě, který musí být vyšší než 999 Kč, se vám po aktivaci odečte hodnota balíčku a máte třicet dnů na spotřebování všech jednotek. Pokud po této době bude na kartě dostatečně vysoký kredit, znovu se strhne 999 Kč a na další měsíc je vystaráno. Během tohoto období ale musíte všechny jednotky spotřebovat. Když to nestihnete, spotřebují se samy a do dalšího období nastoupíte opět s čistým štítem.

Jelikož první aktivaci balíčku musíte stihnout do konce června, musíte si potom dát dobrý pozor na to, aby kredit byl v době zúčtování vždy dostatečně vysoký. Když nebude, o balíček přijdete a už si ho nikdy nebudete moci aktivovat. Eurotel vždy pět dnů před koncem této lhůty pošle informační textovku, takže platnost balíčků nemusíte hlídat sami.

Pro aktivaci balíčků můžete zavolat na konverzant *88, nebo jednoduše poslat na číslo 999111 textovou zprávu v tomto tvaru:

  • SMS balíček: GO S999
  • balíček pro volání: GO M999

Podobným způsobem lze postupovat i při deaktivaci. Na číslo 999111 pošlete textovku:

  • SMS balíček: GO S999 D
  • balíček pro volání: GO M999 D

Po aktivaci se z předplacené karty odečte kredit 999 Kč a jakmile dostanete od Eurotelu potvrzovací textovou zprávu (přijde do 24 hodin), můžete volat nebo posílat zprávy. Během platnosti balíčku zjistíte zbývající stav jednotek na čísle *106*#. Neděste se, že při volání bude kredit ubývat stejně, jako byste si vůbec žádný balíček neobjednali. Eurotel na předplacence Go neumí nabídnout hovor úplně zdarma, každých deset minut ale spotřebovanou částku vrátí zpět.

Vyplatí se?

Balíčky rozhodně nejsou pro každého. Pokud měsíčně na předplacené kartě provoláte více než tisíc korun, měli byste se v prvé řadě podívat, jestli se vám nevyplatí nějaký paušální tarif. Většinou však zjistíte, že balíčky vám nabídnou víc.

V případě balíčku pro volání se investovaných 999 Kč vrátí v případě tarifů Fun Go a Quatro Go průměrně po 130 provolaných minutách. U tarifu Original Go je návratnost přibližně po 160 minutách, u tarifu Special Go po 200 minutách. Velmi ale zde záleží na struktuře volání, protože u některých tarifů se sazby do různých sítí v různých časových pásmech dosti liší.

Nebo ještě jeden pohled: za 260 minut, které máte k dispozici, byste bez balíčku museli zaplatit o 300 Kč (Special Go), 600 Kč (Original Go) až 900 Kč (Fun Go a Quatro Go) víc.

S balíčkem pro posílání zpráv je situace ještě jasnější. U Original a Quatro Go se vyplatí po 270 zprávách za měsíc, u tarifu Special Go jich musíte poslat tři sta, s tarifem Fun Go pět set. Z pohledu úspor na textovkách mnoho neušetříte s tarifem Fun Go, jen 200 Kč, u Special Go je to ale už tisícovka a u zbývajících dvou tarifů dokonce 1 200 Kč.

Tip: přehled sazeb všech předplacených tarifů Go najdete v tomto článku 

Výhody na obou stranách

Eurotel ve svých čtyřech předplacených tarifech nabízí poměrně dobrý výběr různým skupinám uživatelů. Levnější textovky jsou ale kompenzovány drahým voláním a platí to i obráceně. Pokud hodně voláte nebo posíláte zprávy, s novými balíčky můžete ušetřit a získat oboje. Eurotel za to bude mít předem svých 999 Kč a navíc poměrně velkou jistotu, že za měsíc tuto částku dostane znovu. Nezapomeňte ale, že nabídka platí jen do konce června.

Jestliže je 999 Kč měsíčně na vás moc, zeptejte se na infolince, jaké jiné balíčky vám Eurotel nabídne. Můžete totiž ještě dostat 88 zpráv za cenu 150 Kč, nebo 40 volných minut za 155 Kč. V tomto případě si ale nemůžete vybrat, který z těchto balíčků chcete využít, musíte se rozhodovat jen mezi nabídkou, kterou vám Eurotel poskytne.

Diskuze (27) Další článek: BT Jack: praktická pomůcka pro bluejacking

Témata článku: , , , , , Euro, Euro &, Nejvyšší paušál, Volání, Zbývající stav, Eurotel Go, Bali, Pro +