Eurotel má nové ceny za e-maily: zlevnění i zdražení

Eurotel v únoru zavedl nový způsob účtování e-mailů: účtování za kus při použití přístupového bodu „wap“ (více podrobností). I nadále lze ale samozřejmě stahované zprávy účtovat podle přenesených kilobajtů.

Do konce května u účtování „za kus“ platily zaváděcí ceny: 1 Kč za malý e-mail do velikosti 50 kB, 8 Kč za větší zprávu. Dnes už máme červen a Eurotel ceny změnil. Stahování rozdělil podle toho, jestli jde jen o hlavičku nebo o celou zprávu. Opět je zde navíc i dělení podle velikosti e-mailu, kdy je hranicí 50 kB. Ceny jsou uvedeny s DPH:

  malý e-mail velký e-mail
stáhnutí hlavičky 0,50 Kč 0,50 Kč
stáhnutí celého e-mailu 2,50 Kč 8,00 Kč
odeslání e-mailu 2,50 Kč 8,00 Kč

Eurotel tedy ve srovnání s cenami, které platily do konce května, zdražil stáhnutí a posílání malých zpráv – z koruny na dvě padesát. Zároveň ale umožnil platit méně, pokud stáhnete pouze hlavičky.

Účtování e-mailů za kus se samozřejmě nevyplatí majitelům paušálních datových programů. Také uživatelé s aktivovaným doplňkem Data by raději měli v e-mailovém prohlížeči používat přístupový bod internet. Za 2,50 Kč totiž stáhnou 69 kB, za 8 Kč mají k dispozici 222 kB. Za program Data je ale nutné měsíčně platit paušál 232 Kč a účtování e-mailů za kus je velmi vhodné pro lidi, kteří tento datový doplněk nemají. Za 2,50 Kč by totiž mohli stáhnout jen 10 kB dat (za každý kilobajt platí 0,24 Kč), do 8 Kč se vejde jen 33 kB.

Nezapomeňte ale, že Eurotel svůj nový způsob účtování e-mailů podporuje jen s vybranými mobilními telefony. Jejich přehled najdete na této stránce (PDF).

Diskuze (11) Další článek: A-GPS: do mobilů se chystá navigace

Témata článku: , , Euro &, Nov, Euro, Zlevnění, Zdražení, Velký e-mail, Mail