Eurotel oficiálně spustil EDGE!

Eurotel právě rozeslal tiskovou zprávu, ve které oznamuje spuštění služby EDGE pro rychlé datové přenosy. O tom, že Eurotel má v síti EDGE, jsme na MobilManii už psali, až dnes je to ale oficiální. Cena za používání této datové technologie je stejná jako u GPRS, platí se za přenesené kilobajty, případně lze použít datový paušální program.

Eurotel zatím neprozradil, v jakých oblastech je EDGE aktivní. Píše jen neurčitě o oblastech s nejvyšším provozem GPRS.


Tisková zpráva

Společnost Eurotel umožňuje zákazníkům využití technologie EDGE

Praha, 3. března 2005 – Společnost Eurotel Praha, spol. s r.o., dnes oznámila, že umožňuje svým zákazníkům v oblastech s nejvyšším provozem GPRS používat k přenosu dat technologii EDGE. Díky započatým optimalizačním procesům v GPRS síti mohou zákazníci společnosti Eurotel již po dobu několika měsíců automaticky využívat také technologii EDGE.

Zákazníci společnosti Eurotel využívající neomezený přístup k internetu a emailu prostřednictvím GPRS (tarif Eurotel Data Nonstop, resp. jiné tarify), mohou díky technologii EDGE dosáhnout za stejnou cenu mnohonásobně rychlejšího přenosu dat oproti GPRS. Zákazníci Eurotelu disponující mobilním telefonem nebo modemem podporujícím technologii EDGE mají nyní přístup k vyšším přenosovým rychlostem bez dalších dodatečných nákladů.

„Tímto krokem, kdy jsme do portfolia našich datových služeb zařadili také technologii EDGE, poskytujeme našim zákazníkům největší možnost volby na trhu. Společně s technologiemi CDMA, ADSL, WiFi, GPRS a HSCSD, které umožňují přístup k internetu, EDGE dále posiluje vedoucí postavení Eurotelu na trhu a nabízí tak našim zákazníkům další výhody,“ uvedl Andrei Marc Torriani, výkonný ředitel pro marketing společnosti Eurotel Praha, spol. s r.o., a dodává: „Naplňujeme tak i nadále náš cíl, kdy chceme přinášet našim zákazníkům produkty a služby, které vychází vstříc jejich individuálním potřebám“.

Zákazníci Eurotelu využívající službu Eurotel Data Nonstop, která funguje ve vybraných oblastech na bázi technologie EDGE, mají rychlost připojení třikrát až čtyřikrát vyšší než u GPRS, v závislosti na lokálních rádiových podmínkách. Portfolio Eurotelu zahrnuje také službu Eurotel Data Expres na bázi technologie CDMA, která nabízí uživatelům mnohem vyšší rychlosti připojení na internet - až 1024 kbp/s, stejně jako rozsáhlé pokrytí, které je v tento okamžik 80% obyvatelstva České republiky. Dalším vysokorychlostním připojením k internetu z portfolia datových služeb Eurotelu je služba Eurotel Data Speed přes technologii ADSL, kde si rezidenční a firemní zákazníci mohou vybrat ze tří rychlostí připojení - 256, 512 či 1024 kbp/s. Nabídku vysokorychlostního připojení k internetu od Eurotelu doplňuje služba Eurotel WiFi Jet, kde je rychlost přenosu dat až 1 Mbp/s. Nespornou výhodou této služby je snadné připojení k internetu díky bezkonkurenčně nejvyššímu počtu přístupových bodů (tzv. Hotspotů), kterých je v tento okamžik na základě roamingové dohody s Českým Telecomem 172 na území České republiky.

Diskuze (82) Další článek: Kamera s mobilem, brýle s Bluetooth a moderní mucholapka

Témata článku: , , Edge +, Euro, Euro &, Dodatečný náklad, SPU