EuroTel: ovládejte služby pomocí textovek II.

Pomocí textovek můžete u EuroTelu ovládat i další funkce, jako odpojení příchozích SMS, změnu paušálního programu nebo zjištění stavu účtu. Druhý díl návodu je tu speciálně pro vás.
Pomocí textovek můžete u EuroTelu ovládat i další funkce, jako odpojení příchozích SMS, změnu paušálního programu nebo zjištění stavu účtu. Druhý díl návodu je tu speciálně pro vás.

Zapojení služby nezobrazení čísla volanému (CLIR)

V případě, že si nepřejete, aby se vaše číslo zobrazovalo na telefonu toho komu voláte, pak právě k tomuto slouží služba CLIR. Za její aktivaci zaplatíte jednorázový poplatek ve výši 400 Kč (bez DPH). Pokud si budete přát, aby se vaše číslo opět normálně zobrazovalo, tak napište v pohotovostním režimu kód: #31# a stiskněte tlačítko odeslat (název tlačítka se u jednotlivých přístrojů může lišit). Jestliže pak budete chtít, aby se konkrétnímu člověku vaše číslo na displeji telefonu nezobrazilo, přidejte před jeho telefonní číslo kód: *31#. NEZ A nnnnnn 60xyyyyyy (nebo 72yyyyyyy) příchozích

Odpojení příchozích SMS z e-mailu

Stává se vám, že vám každou chvíli přijde textovka z nějaké e-mailové adresy, kterou ani neznáte a již vás to začíná obtěžovat? Pak je tu pro vás snadné řešení - nechte si deaktivovat příjem textových zpráv zaslaných z e-mailu.

NEM A nnnnnn 60xyyyyyy (nebo 72yyyyyyy)

Odpojení příchozích SMS z webu

Tato služba se od té předchozí liší pouze v tom, že si můžete nechat odpojit zasílání textovek z SMS bran na Internetu, a to jak z brány přímo na stránkách společnosti Eurotel, tak ze všech SMS bran, které řeší zasílání SMS přímým propojením se sítí Eurotel GSM Global. NWW A nnnnnn 60xyyyyyy (nebo 72yyyyyyy)

Zjištění stavu účtu

Pokud si přejete vědět, kolik peněz vám ještě zbývá na vašem účtu, tak není nic snazšího než napsat:

ZUS A nnnnnn 60xyyyyyy (nebo 72yyyyyyy)

Změna paušálu

S možností změnit si tarifní program bez asistence operátora infolinky přišel Eurotel již před několika lety. Nyní kromě možnosti změny přes *11 je možné si tarifní program změnit také přímo pomocí služby krátkých textových zpráv. ZME zz nnnnnn 60xyyyyyy (nebo 72yyyyyyy)

zz = kód paušálu

Kód, název paušálu:
  • TT – T!P TOP, pouze pro síť Eurotel T!P, prozatím nefunkční
  • TP – T!P 60, pouze pro síť Eurotel T!P, prozatím nefunkční
  • R – Relax
  • S – Start
  • SV – Start Víkend
  • ST – Start Týden
  • G – Global
  • GV – Global Víkend
  • GT – Global Týden
  • B – Bussines
  • BT – Bussines Týden
Benefit

Pro zjištění počtu bodů, které jste získali ve věrnostním programu Eurotel Benefit použijte tento kód:

BEN – přímo z vašeho telefonního čísla

BEN ? nnnnnn 60xyyyyyy (nebo 72yyyyyyy) – z jiného telefonního čísla Všechny výše uvedené služby jsou určeny pouze pro síť GSM Global, nefungují tedy v síti Eurotel T!P, a to i když vlastníte přístroj, který podporuje zasílání SMS. Na velikosti písmen v kódech pro aktivaci jednotlivých služeb by dle informací z infolinky společnosti Eurotel nemělo záležet. O každé změně vám přijde během několika vteřin potvrzující zpráva. Pokud by z nějakého důvodu došlo k selhání, tak vám systém pomocí textovky upozorní, že při vyřizování vašeho požadavku nastala chyba. Osobně si myslím, že tato služba je dalším přínosem k uživatelskému komfortu všech zákazníků společnosti Eurotel a že by ji měli zavést i ostatní dva tuzemští operátoři.

Váš názor Další článek: Jeden antivirus zdarma pro všechny PDA

Témata článku: , , , Euro &, Euro, Pomoc, Text