Eurotel: radost pro nemocné děti

Eurotel se rozhodl pomoci nemocným dětem a to hned dvakrát. Kromě toho, že jim umožnil volat zdarma domů, se je bude v průběhu června snažit přivést na jiné myšlenky profesionální klauniádou přímo u jejich nemocničního lůžka.

Telefony pro děti

Společnost Eurotel Praha, s. r. o., se již v minulosti rozhodla darovat 31 nemocnicím v ČR Go sady, které jsou určeny pro to, aby si mohli těžce nemocné děti zdarma zavolat domů svým rodičům či přátelům. Tuto možnost hodnotí kladně kromě dětí také jejich ošetřující lékaři a psychologové.

„Jsme rádi, že děti mohou volat své rodině a kamarádům a mluvit s nimi. Každé dítě v nemocnici nese odloučení od svých blízkých jinak a možnost kontaktu s kamarády nebo rodinou jejich léčbě prospívá,“ říká Mgr. Marcela Křížová, psycholožka dětské kliniky při Thomayerově nemocnici v Praze-Krči.

Dětská oddělení vybraných 31 nemocnic v předchozích dvou letech obdržela celkem 300 mobilních telefonů spolu s Go kartami, u kterých jim Eurotel průběžně doplňuje kredit. Mobilní telefony jsou v nemocnicích k dispozici hlavně těm dětem, které se nemohou hýbat a nebo jsou nuceni v nemocnici trávit delší dobu.

Nemocnicí chodí klaun

Letošní červnové doplňování kreditu se však Eurotel rozhodl pojmout trochu netradičně. Během června, kdy nemocnice od Eurotelu dostanou kredit v celkové výši 600000 Kč (tedy přibližně 19 500 Kč na jednu nemocnici), totiž bude děti obcházet Zdravotní klaun. Zdravotní klaun je již v některých západních státech poměrně běžnou záležitostí. Podle lékařů totiž návštěvy profesionálních klaunů velmi kladně přispívají k rychlejšímu léčení dětí, což bylo také v roce 1986 prokázáno profesorem Michaelem Katzem, primářem dětské kliniky nemocnice v New Yorku.

 

Zdravotním klaunem, který bude v červnu procházet českými nemocnicemi a mimo jiné bude roznášet také dobíjecí kupony, bude Gary Edwards. Ten má s prací Zdravotního klauna již dlouholeté zkušenosti z jednotek intenzivní péče a má pro děti připraveno i několik zábavných scének. Gary Edwards se pak také snaží každému dítěti věnovat individuálně u jeho lůžka a alespoň 5 až 10 minut si s ním povídat nebo jej rozveselit.

Kéž by podobných akcí bylo více

Eurotelu za tuto pomoc nemocným dětem nepochybně patří dík. Asi jen ony nemocné děti dokáží opravdu ocenit to, co pro ně Eurotel dělá. Nezbývá tedy než dodat to poslední – kéž by takovýchto aktivit našich operátorů bylo více. Určitě by se našlo hodně lidí, kteří by uvítali i tu sebemenší pomoc.

Poznámka: Seznam nemocnic, kde se děti budou moci setkat se Zdravotním klaunem, naleznete zde.

Diskuze (8) Další článek: Velký přehled služeb mobilních operátorů: co nabízí Oskar

Témata článku: , , , Pro +, Euro, Euro &, Nemoc, Radost, Ošetřující lékař, Edwards