Eurotel snižuje aktivační poplatky (přehled bleskovek)

Poslanci chtějí přidat na telefon - Nová Nokia 6620 - Optimalizační kód pro Alcatel OT 535 - Wap 2.0 u Oskara do poloviny roku - 3G véčko od Sony Ericssonu opět odloženo - Nvidia má taky grafický čip do mobilů.

V tomto článku naleznete přehled všech krátkých zpráv uplynulého týdne. Seřadili jsme je od nejčtenějších.


Eurotel snižuje aktivační poplatky (oživeno)
Naše informace byly správné, Eurotel aktivační poplatky dočasně snížil, o šest korun se ale liší poplatek u dotovaného telefonu, ve skutečnosti je 1 830 Kč.

Poslanci chtějí přidat na telefon
V lavicích Poslanecké sněmovny se opět vaří plebs. Poslancům začíná (na vlastních bedrech) vadit zvýšení DPH, které na nás sami ušili.

Nová Nokia 6620: vylepšená 6600 pro Ameriku
Nokia dnes v New Yorku představila americkou verzi chytrého telefonu 6600, který má oproti té evropské několik vylepšení.

Spočítejte si, který tarif se vám vyplatí
Autor programu Tarify2000 aktualizoval ceny, které nyní obsahují vyšší DPH 22 %. Zadáním jednotlivých údajů snadno zjistíte, který ze současných tarifních programů mobilních operátorů se vám nejvíc vyplatí.

SMSoperator.cz je asi definitivně mrtev
Když jsem 2. října psal bleskovku o přerušení provozu volné SMS brány na adrese www.smsoperator.cz, provozovatel tvrdil, že se jedná pouze o dočasný výpadek kvůli vývoji nových služeb.

Nový výherce Sony Ericssonu ze soutěže MobilManie
Před Vánocemi na MobilManii probíhala soutěž, jejíž hlavní cenou byl Sony Ericsson T230. Výherce jsme již vylosovali a oficiálně vyhlásili, na e-mail se ale nikdo neozval.

Nokia 3660 se v Česku nebude prodávat
Mobilní telefon Nokia 3660, což je nová varianta staršího modelu 3650, se v České republice nebude oficiálně prodávat. Dříve jsme předpokládali, že se telefon dostane na český trh.

Optimalizační kód pro Alcatel One Touch 535
Na českých stránkách výrobce mobilů Alcatel jsme narazili na informaci ohledně kódu, který slouží k jakési "Optimalizaci telefonu". Podle informací na webu slouží tento kód k bezplatnému vyhledání novinek ze sítě.

Oficiální tapety T-Mobilu na plochu monitoru
Tapety na plochu monitoru, které jsme na MobilManii nabídli před několika dny, nesplňovaly požadavky na použití loga T-Mobilu.

Oskar a Febio natočili seriál
Televize Prima dnes začíná vysílat seriál dokumentů, který podle námětu mobilního operátora Oskar natočilo Febio Fera Feniče. Seriál postupně představí zajímavé české podnikatele, jimž se podařilo prorazit s původním nápadem.

Wap 2.0 u Oskara do poloviny roku
Podle sdělení infolinky, které nám zaslal čtenář, chystá Oskar podporu wapu 2.0 nejpozději do konce prvního pololetí letošního roku.

Fórum: Oskarova čokoláda
Oskar pokračuje ve svých vtípcích. Dnes mi přišel do schránky typický rozevírací leták, na první stránce je nápis: Oslaďte si život.

Kvalitní obrázky nové Nokie 6620
Získali jsme dva oficiální obrázky nové Nokie 6620, která byla předevčírem představena v New Yorku - viz tato bleskovka. Nabízíme je vám v nadživotní velikosti.

Orange spustí Push to talk i na Slovensku
Každý slovenský šohaj dostane do ruky vysílačku, musí být ale zákazníkem Orange. Mezinárodní operátor uvedl službu TalkNow (přeloženo jako MluvTeď), která využívá technologie Push to talk.

3G véčko od Sony Ericssonu opět odloženo
Podle několika zahraničních serverů bylo uvedení modelu Z1010 na trh opět odsunuto. Telefon už se měl prodávat minulý rok, další termín padl na tento měsíc, podle nejnovějších informací se ho dočkáme až v průběhu několika týdnů.

První Alcatel s Javou bude mít označení One Touch 735i
Ačkoli se o chystané nové verzi Alcatelu One Touch 735, která s přídavkem „i“ dostane do vínku podporu Javy, psalo snad už všude, na MobilManii jsme se zatím zdrželi komentářů.

Nvidia GoForce: další grafický čip do mobilů
Válka mezi společností ATI a nVidia se přesune i do mobilních telefonů. Minulý týden ohlásila kanadská ATI grafický čip Imageon 2300, nVidia samozřejmě střelhbitě zareagovala a oznámila brzké uvedení chystaného čipu GoForce 2150.

Rekordní dobíjení Twist karet v prosinci
Dobíjení kreditu předplacené služby T-Mobile Twist prostřednictvím terminálů CCS na čerpacích stanicích lámalo v závěru roku 2003 rekordy.

Nové Sony Clié s WiFi a Bluetooth na obzoru
Postupne sa ukazuje, že inžinieri a dizajnéri v Sony cez zimu nezaháľali. Po tom čo na povrch vyplávali fotografie a informácie o nových modeloch z nižšej rady TJ sa objavili informácie o novom vreckovom počítači strednej triedy, TH55.

SiemensMania: javový program Jentro dokáže navigovat
Díky technologii Jentro, která nabízí mobilní navigační řešení pro masový trh. Společnost Jentro vyvinula nové řešení pro navigaci mobilního telefonu, která je jednoduchá na ovládání a zároveň levná.

Studujte autoškolu na mobilu
Společnost Blue Pixel, s.r.o. (www.bluepixel.cz), zabývající se vývojem mobilních aplikací, a společnost Eurotel uvedly společně na trh novinku s názvem „Eurotel Autoškola“.

Máte tip na bleskovku nebo článek? Dejte nám vědět
Mnoho zajímavostí, informací o nových službách a dalších aktualit se k nám dostává prostřednictvím vás, čtenářů MobilManie. Jsme za ně velmi rádi, protože přes veškerou snahu nemůžeme být všude.

SiemensMania: Co zatím víme o Siemensu S65?
Siemens S55 byl v loňském roce netrpělivě a toužebně očekávaným telefonem hlavně pro fanoušky této značky. Po roce je čas na novou řadu a pokračovatele tohoto telefonu - Siemens S65.

Novinka na MobilManii: bazar.mobilmania.cz pro soukromou inzerci
Před několika týdny jsme ve Fóru zkušebně založili dvě nové kategorie pro zadávání soukromých inzerátů. Nápad se zjevně ujal, o inzeráty byl zájem, proto jsme je nyní oddělili do samostatné stránky nezávislé na Fóru - na adresu bazar.mobilmania.cz.

Nový firmware pro Sony Ericsson P900 ke stáhnutí
Server All About Symbian dnes uvedl, že na této stránce na webu Sony Ericssonu lze opět aktualizovat firmware v Sony Ericssonu P900.

Dobijte si Twist přes GSM banking u Živnostenské banky
T-Mobile nabízí nově dobíjení Twistu se Živnostenskou bankou přes GSM Banking. Služba je dostupná všem zákazníkům T-Mobilu, kteří mají u Živnostenské banky účet.

České interaktivní návody pro mobily Nokia
Před časem jsem v bleskovce chválil americkou pobočku Nokie za vypracování interaktivních návodů pro používání mobilních telefonů Nokia.

Váš názor Další článek: Summer games 2004 – pět her v jedné (+ soutěž)

Témata článku: , , Alcatel One Touch 535, Alcatel One Touch 735, Alcatel One Touch 735i, Nokia 3660, Siemens S55, Siemens S65, Sony Ericsson P900, Sony Ericsson T230, Blesk, Aktiva, Euro &, Akt, Pop, BLE, Přehled, Brzké uvedení, Euro, Nová varianta, Pře