Eurotel zlevňuje: nejvýhodnější předplacený tarif Go Special (analýza)

Eurotel od zítřka nabídne nový předplacený tarif Go Special. Může se na první pohled zdát, že chce jen konkurovat programu Twist Home, který je určen pro levné telefonování do vybraných zemí. Jenže zdání klame, Special je nejvýhodnější tarif Go vůbec. Oživeno
Kapitoly článku

Eurotel od 1. listopadu nabízí nový předplacený tarif Go Special, který si lze aktivovat pouze do konce roku. Spolu s velmi výhodnými sazbami jej klidně můžeme považovat za vánoční dárek Eurotelu pro své zákazníky. Eurotel nový tarif nastaví do všech sad Go, které bude distribuovat mezi 1. listopadem a koncem roku 2003.

Go Special versus Twist Home

Napřed udělejme srovnání, které se přímo nabízí. Může se zdát, že Go Special je odpovědí Eurotelu na program T-mobilu Twist Home, který je určen zahraničním pracovníkům v Česku. Jak zjistíte z druhé kapitoly článku, není to úplně pravda, ale podobnost s Twist Home není náhodná, proto oba tarify postavme vedle sebe.

Na rozdíl od Twist Home je možné na Go Special přejít z libovolného stávajícího Go tarifu a nemusíte kvůli změně rušit své telefonní číslo. Podobně jako Twist Home, i Go Special přináší zvýhodněné ceny za volání do některých zahraničních destinací. Využívá služby internetové telefonie NetCall-55. Ale nyní už k cenám:

 

Twist Home

Go Special

přednabitý kredit

300 Kč

300 Kč

možnost přechodu
z jiného předplaceného tarifu

ne

ano

možnost aktivace tarifu

kdykoli

 do 31. 12. 2003

platnost tarifu

 do odvolání

do odvolání

volání do ČR všechny sítě

4,90 Kč/min

4,85 Kč/min

SMS

3,00 Kč

2,95 Kč

wap

2,80 Kč/min

2,70 Kč/min

volání do SR pevné sítě

4,50 Kč/min

4,50 Kč/min

volání do SR mobilní sítě

7,50 Kč/min

7,50 Kč/min

volání do Ruska všechny sítě

7,50 Kč/min

7,50 Kč/min

volání na Ukrajinu všechny sítě

7,50 Kč/min

7,50 Kč/min

volání do Polska všechny sítě

10,00 Kč/min

7,50 Kč/min

volání do Velké Británie

 10,00 Kč/min

7,50 Kč/min

volání do Číny

9,50 Kč/min

9,50 Kč/min

volání do Vietnamu

19,50 Kč/min

19,50 Kč/min

Ceny jsou uvedeny včetně 5% DPH, za zmínku ovšem stojí jiné účtování hovorů. Zatímco většina současných tarifů po první minutě účtuje po sekundách, Go Special používá účtování 60+30.

Jak je vidět z uvedené tabulky, předplacená služba Go Special nabízí o něco výhodnější volání než Twist Home. Rozdíl je ale pouze kosmetický a při rozhodování mezi operátory ho není třeba brát v úvahu.


I když vyjde Go Special ve srovnání s Twistem Home spíše nastejno, zbystřete, protože v následující kapitole článku zjistíte, že jde o nejvýhodnější tarif Go na trhu a v mnoha případech i nejvýhodnější předplacený tarif vůbec.

Témata článku: , , , , , Pře, Tarif, Special, Euro &, Euro, Předplacený tarif