Evangelium podle T-Mobilu: smlouvy půjde vypovědět

Evangelium je řecky dobrá zpráva. Tu má pro své zákazníky i T-Mobile, který od pondělí dovolí předčasně ukončit smlouvu uzavřenou na dva nebo tři roky.

Tak jako úpis ďáblu ani smlouvu s operátorem T-Mobile není možné vypovědět. Řeč je pochopitelně o úvazcích na dobu určitou, klasicky tedy 24 či 36 měsíců, které operátor doposud ukončoval jen v individuálních případech z obzvlášť závažných důvodů. Dobrou zprávou je, že operátor od nevypověditelných smluv brzy ustoupí a ze závazku se půjde vyplatit.

Zástupci operátora to uvedli na sociální síti Facebook s tím, že služba bude zavedena do konce května. My jsme od T-Mobile vyzvěděli, že o předčasné ukončení smlouvy budou moci zákazníci požádat už v pondělí 2. dubna.

O předčasné ukončení smlouvy může požádat každý mobilní zákazník se smlouvou na dobu určitou. Podmínkou ukončení smlouvy je doplacení zbývajících paušálů a případně zbývající část minimálního měsíčního plnění, která je nad paušál (pokud MMP je vyšší než paušál),“ uvedla na náš dotaz mluvčí operátora Martina Kemrová.

 
Předčasně ukončit smlouvu půjde od 2. dubna. Tuto možnost budou mít všichni zákazníci, tedy i ti, kteří uzavřeli smlouvu před tímto datem 
 

Podmínky předčasného ukončení smlouvy na dobu určitou:

  • Doplacení zbývajících paušálů
  • Doplacení MMP (pokud se zákazník uvázal k minimální měsíční útratě)

V každém případě tedy doporučujeme snížit tarif na nejnižší možný, abyste za předčasné ukončení smlouvy neplatili více, než je nezbytně nutné. Z MMP se dostat nelze – zákazník ho uhradí v úhrnu za zbývající počet měsíců, kdy je ho třeba plnit.

Dále víme, že výpověď nemusí zákazník podávat písemně, stačí zajít na prodejnu či zavolat na infolinku. Výpověď není časově limitována a zákazník jí může podat kdykoli během trvání smlouvy. Pro úplnost dodávám, že O2 i Vodafone předčasné ukončení smlouvy umožňují, více se dozvíte v tomto přehledu.

Diskuze (51) Další článek: Podívejte se na 28 mobilů spojených do jedné velké mapy

Témata článku: , , , , Mobil, Závažný důvod, Evangelium, MOBI, T - Mobil, Zbývající paušál, T Mobil, Evan, Eva