Excentrik bez příčiny. Zatím nejpodivnější výřez má chystaný Asus ZenFone 6

Výrobci smartphonů se rozdělili na dva tábory. Ti, kteří výřez v horní straně displeje přijali jako běžný rys moderního smartphonu, a ti, kteří nepřestávají bojovat a vymýšlejí kličky, jak se jej zbavit. Nejnovější a zároveň také nejpodivnější pokus ukazuje uniklý Asus ZenFone 6.

Výřez je zde minimalizovaný na pouhou selfie kameru, ale udivuje hlavně posunutí směrem k rohu. Snímky uveřejnil HDblog.it s tím, že jde o finální design telefonu, který se představí na veletrhu MWC koncem února 2019 v Barceloně. Na stranu druhou stále existuje možnost, že jde o snímky prototypu, který nikdy nespatří světlo světa.

Přeskládání ikonek v notifikační oblasti patrně nebude velký problém, na focení selfie s vyosenou kamerou si patrně zvyknete, Asus získává kladné body za snahu odlišit se, ale hlavní otázka zůstává – proč? K čemu je to dobré? Jak Asus pozici výřezu vysvětlí veřejnosti?

Jinak o telefonu mnoho nevíme. Snímač otisků prstů na zádech znamená, že není v displeji (což bude v roce 2019 patřit k „dobrým mravům“ první smartphonové ligy). Vidíme také trojitý fotoaparát, Android 9 Pie, sluchátkový 3,5mm jack, ale podrobnější informace zatím chybí.

Prototyp ZenFonu 6 také na videu:

Via 9to5Google

 

 

Diskuze (11) Další článek: Znovuoživení dokončeno. Niantic vydal očekávanou hru Ingress Prime

Témata článku: Asus, , , , , , , Telefon, Dobrý mrav, Displej, Podrobná informace, Kamera, Kladný bod, Asus ZenFone, , Hlavní otázka, Finální design, Zen, Kladně, Moderní smartphone, Velký problém, Horní strana, Notifikační oblast, Výřez,