Exynos 2100 ve vícejádrovém testu Geekbench 5 poráží Snapdragon 888

Snapdragon 888 je zcela jasně nejvýkonnější mobilní čipset od Qualcommu, který tentokrát nenechal nic na náhodě a sám zveřejnil výsledky benchmarků tohoto čipsetu (na videu níže). Jeho největším konkurentem bude připravovaný Exynos 2100, který si odbude premiéru 12. ledna, tedy dva dny předtím, než Samsung oficiální cestou oznámí „veřejně známou“ řadu Galaxy S21. A ve vícejádrovém testu Geekbench se ukazuje, že by mohl mít čipset od Samsungu tentokrát v lecčems navrch.

Výsledky syntetických benchmarků Snapdragonu 888:

Snapdragon 888 v jednojádrovém testu získal 1 135 bodů, což je meta, kterou zatím Exynos 2100 ani po optimalizacích nepokořil. Získal „jen“ 1 108 bodů. Ve vícejádrovém testu Exynos připisuje zisk 3 963 bodů, což je oproti Qualcommu výrazný rozdíl. Ten totiž získal v identickém testu „jen“ 3 794 bodů.

Čipsety Exynos hlásí velký návrat:

Ukazuje se, že oba čipsety budou navzájem velkými konkurenty a nás bude zajímat zejména přímé srovnání čipsetů osazených v identických smartphonech. A to, nejen z pohledu surového skóre, ale také z běžného uživatelského pohledu. V americké řadě Galaxy S21 poběží Snapdragon 888, u evropských modelů zase Exynos 2100. Vyjde z tohoto souboje opět jako vítěz Qualcomm nebo se misky vah konečně převrátí na druhou stranu?

Zdroj Twitter

Diskuze (8) Další článek: Nejlevnější 5G smartphone od Samsungu? V Česku je to překvapivě Galaxy A51

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Čipset, Test, Vice, Pór