Facebook představil chytré displeje Portal. Mají menší úhlopříčky a kromě Messengeru umí i WhatsApp

Facebook uvedl nové přírůstky do rodiny zařízení Portal. Znovu mohou sloužit jako fotorámečky, či k video-hovorům. Ty lze nově uskutečnit i skrze WhatsApp (dosud pouze Facebook Messenger). Zcela novým zařízením je poté Portal TV, který vypadá jako Kinect od Microsoftu, displej na zobrazení informací mu přidá až připojená televize.

Předchozí generace Facebook Portal se představila před rokem a přinesla dvě zařízení s 10 a 16palcovým displejem. Nový Portal a Portal Mini ale má „pouze“ 10, resp. 8 palců a jedná se tak o mnohem kompaktnější zařízení. V levém horním rohu je kamera a po vzoru Google Home nechybí přepínač na její vypnutí společně s mikrofony.

Oba modely přichází v bílé a černé variantě a vypadají jako klasické fotorámečky. Ovládat je lze ale i hlasem, zabudovanou mají totiž asistentku Alexu od Amazonu. Cena je za větší model stanovena na 179 dolarů, u menšího je 129 dolarů.

Třetím představeným zařízením je Portal TV, který jakoby vypadl z oka Kinectu od Microsoftu. Po připojení k televizoru umožňuje opět videohovory skrze Messenger či WhatsApp, zároveň má ale zabudované multimediální aplikace jako je Amazon Prime Video, Showtime a další, většina ze služeb je ale dostupná hlavně v zahraničí. Netflix zde například chybí. Portal TV Facebook prodává za 149 dolarů.

Zdroj: Thurrott (1, 2)

Diskuze (2) Další článek: První pohled na iPhone 11 Pro: Tři díry jsou lepší než dvě

Témata článku: , , , , , , , Displej Port, Meš, Chytré, Messenger či WhatsApp, F +, Kinect od Microsoftu, Facebook Messenger, Úhlopříčka, Prime Video, Alex od Amazonu, Pór, Thurrott, Amazon Prime video, Pře, Displej, Portal, ? Displej, TV Facebook