Facebook představil chytrý displej. Jmenuje se Portal, má Messenger a Alexu

Facebook po odkladu konečně představil svůj dlouho připravovaný Portal – displej s kamerou pro videotelefonii s přáteli (ostatními majiteli Portalu). To samo o sobě není nikterak unikátní, Facebook ale slibuje, že jeho řešení bude zdaleka nejjednodušší, aby jej zvládla ovládat i vaše babička.

Během hovoru se vás tedy pokusí 12MP kamera sledovat, abyste byli vždy součástí scény, i když se budete pohybovat po místnosti, a stejně tak mikrofon se pokusí odstranit rušivý zvuk na pozadí. Kamera nemá motor, jen 140° zorné pole, ve kterém vás kamera najde a digitálně přiblíží.

...ostatně nejlépe vše pochopíte z videa:

Představit videotelefon, byť s chytrými funkcemi, dnes nestačí, a tak má v sobě Portal integrovanou Alexu, hlasovou asistentku od Amazonu, která se postará o ovládání kompatibilních zařízení, přehrávání médií, vyhledávání informací atd. Portal zvládne přehrávat videa z Facebooku a hudbu ze Spotify a Pandory.

Portal bude k dispozici v základní malé podobě (10,1", 720p) za 199 dolarů a jako větší Portal+ (15,6", 1080p) za 349 dolarů. Zatím je v předprodeji pouze v USA.

 

Diskuze (5) Další článek: Oneplus 6T se představí na konci října v New Yorku. Premiéry se můžete účastnit i vy

Témata článku: , , , , , , , , , Kamera, Alex, F +, ? Displej, Meš, Pandora, Dolar, Rušivý zvuk, Displej, Pře, Babička, Portal, Ostatní majitelé, Pór, Hlasová asistentka, Zorné pole