Facebook prý kupuje Waze, navigaci s komunitním rozměrem

Facebook je v závěrečné fázi jednání o koupi společnosti a stejnojmenné aplikace Waze. Řeč je o transakci s cenou mezi 800 milióny a miliardou dolarů. Uvedl to izraelský byznysový magazín Calcalist (Waze je izraelská společnost).

Waze je bezplatná navigace, která obsahuje hlasové navádění a díky provázání uživatelů přidává aktuální informace o dopravě. Upozorní vás na zácpu, havárii, stacionární radar i číhající policejní hlídku. Je to ten typ aplikace, pro který platí, že čím víc lidí ji používá, tím kvalitnější informace získáte.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka aplikace Waze - navigace se sociálním rozměrem Více na: http://www.mobilmania.cz/nejlepsi-aplikace-do-auta-smartphone-prevence-zacpy/a-1322926/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=mobilmania&utm_campaign=copylink

V minulosti se objevily spekulace, že Waze kupuje Apple. To by dávalo smysl, Apple potřebuje posílit svoji vlastní mapovou platformu. Mluvilo se také o Microsoftu, ale ten je dnes spojován spíše s mapovou platformou Here od Nokie. Ale Facebook? Na první pohled je těžké hádat, kam Facebook akvizicí Waze míří a jak navigační ekosystém zapadá do strategie posilování Facebooku na mobilních platformách.

Diskuze (20) Další článek: Google ukázal nové a kompletně přepracované Mapy

Témata článku: , , , , , F +, Izraelská společnost, Navádění, Bezplatná navigace, Kup, Rozměr, FAC, Sociální rozměr