Finální Android 11 míří na Pixely. Dalším výrobcům jeho integrace ještě potrvá

Google začal pro své Pixely distribuovat aktualizací, která přináší stabilní build Androidu 11. Jako první se mohou na novou verzi Androidu těšit uživatelé smartphonů Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, Pixel 4 a Pixel 4a. Aktualizace je dostupná ke stažení přes Nastavení - Systém - Pokročilé - Aktualizace systému

Nejnovější verze Androidu přináší celou spoustu novinek. Nová podoba konverzací okopírovala „Chat Heads“ ze Facebook Messengeru, prioritní konverzace se v liště zobrazí na prvních místech a dokonce proniknou i do režimu Nerušit. Kompletně přepracována byla vypínací obrazovka a do systému se dostala funkce pro nahrávání displeje. Tu však má spousta OEM výrobců již zařazenou ve své nadstavbě. Mezi zástupci v horní liště bude k dispozici přepracovaný přehrávač médií, u něhož rychle přepnete zvukový výstup mezi telefonem, sluchátky nebo reproduktorem. 

Toto jsou největší novinky v Androidu 11:

Další novinky se týkají oprávnění aplikací. Nově lze oprávnění udělit jednorázově, nemusíte tedy již po udělení oprávnění zpět do systémového nastavení, a tam oprávnění deaktivovat. A pokud aplikaci déle nepoužíváte, Google ji oprávnění odejme, aby zbytečně nespotřebovávala data na pozadí. Počítá se i s bezpečnostními updaty na pozadí, o které se postará Google Play, aniž byste museli stahovat celý systémový update nebo aktualizace zabezpečení.

OnePlus, Oppo, Realme, Samsung a Xiaomi již také odstartovali své updaty na Android 11, ovšem zatím pouze ve veřejné či neveřejné betaverzi. Ta je však často omezena jen na určité modely a také maximálním počtem zařízení, např. v případě Realme se testovací verze dostane jen k první stovce zájemců. První finální verze ROM s Androidem 11 včetně nadstaveb jednotlivých výrobců se do mobilů dostanou v nadcházejících měsících. Přesný harmonogram zatím žádný z výrobců nezveřejnil.

Diskuze (30) Další článek: Kurýři podvádí, aby získali zakázky od Amazonu. Proč věší mobily na stromy?

Témata článku: Google, , , , , , , , , , Google Pixel 2, Google Pixel 3, Google Pixel 3a, Google Pixel 4, Google Pixel 4a, Aktualizace, Oprávnění, Mir, Integrace, Facebook Messenger, Aplikace, Výrobce, F +,