Fio banka a Raiffeisenbank spouští platby Apple Pay. V ČR je podporuje už 13 finančních institucí

Další dvě banky dnes oznámily spuštění mobilních plateb Apple Pay prostřednictvím iPhonů a chytrých hodinek Apple Watch.

Klepněte pro větší obrázek

Fio banka spouští službu v České republice i na Slovensku. Po necelém půl roce tedy nabízí alternativu i pro uživatele iPhonů. Dosud Fio banka podporovala pouze bezkontaktní platby Google Pay pro Android. Mějte však na paměti, že do iPhonu zatím lze nahrát pouze karty od Mastercard či Maestro. Karty VISA od Fio banky prozatím Apple Pay nepodporují.

Klepněte pro větší obrázek

Raiffeisenbank začíná podporovat Apple Pay pouhý měsíc od spuštění vlastní platební aplikace pro Androidy RaiPay – obě hlavní mobilní platformy má tak pokryty, ačkoli o přechodu na univerzálnější Google Pay teprve uvažuje. Stejně jako Fio banka také „Raiffka“ zpočátku umožňuje přidat do služby Apple Pay pouze karty vydané karetní společností MasterCard.

Je zajímavé sledovat, jak jarní spuštění Apple Pay v ČR motivovalo české banky k rychlému přechodu na mobilní bezkontaktní platby. Fio banka a Raiffeisenbank jsou po necelých 8 měsících od vstupu Apple Pay na český trh již dvanáctou a třináctou finanční institucí, které tento typ mobilního placení podporují. 

Podporované banky/služby:

(v odkazech najdete instrukce k Apple Pay přímo u konkrétní banky/služby)

Diskuze (7) Další článek: Chytré televize od Samsungu dostaly aplikaci O2 TV. Set-top box nebude třeba

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , , Bank, Spuštění, MBank CZ, CSA, Mastercard a Maestro, Bezkontaktní platba, Spoušť, Instituce, F +, Osobní finance, Česká republika,