Firma Point.X zahájila další kobercový nálet v češtině

Po sedmi letech manželství s britskou společností Psion, třech Křišťálových discích (1991, 1993,...
Po sedmi letech manželství s britskou společností Psion, třech Křišťálových discích (1991, 1993, 1997) uvedla koncem ledna počeštěnou verzi kapesního organizéru nové generace Series 5, a sice s podporou národních znaků. Řešení je softwarové a zadává se na kapesní počítač z diskety. Podpora češtiny zabezpečuje zadávání národních znaků na klávesnici, jejich zobrazování na displeji a tisk. Použitá sada znaků je kompatibilní s "českými" Windows.

Organizér Psion Series 5 je vybaven podsvíceným displejem s rozlišením VGA, tužkou pro volbu funkcí a komfortní, patentově chráněnou klávesnicí. Zabudovaný digitální záznamník zvuku je vybaven externími tlačítky.

Psion Series 5 již má 32bitovou architekturu včetně operačního systému EPOC32, ovládání ve stylu Windows, "kancelářské" programové vybavení, obdobu Microsoft Exploreru, a proto umožňuje zabezpečit integraci a kompatibilitu s PC. Propojovací kabel a programové vybavení pro komunikaci je součástí dodávky, a zajišťuje kompatibilitu s MS Office i Office 97, Lotus SmartSuite a Corel Office/WordPerfect. Lze také synchronizovat diář na kapesním počítači s plánovacími systémy MS Schedule/Outlook, Lotus Notes Calendar, Novell Groupwise atd.

Vlastní programy pro Psion Series 5 lze vyvíjet buď v prostředí Visual C++ na PC, a hotový program přeložit pro Psion. Nebo lze také psát aplikace přímo v organizéru v jazyku OPL, který vychází z Basicu.

Pro rodinu organizérů Psion dnes existuje na 3 tisíce hotových aplikací. Patří sem evidence financí Pocket Quicken, jazyky Berlitz Phrase Book, mapa Evropy i ČR EnRoute, hry jako např. Monopoly a šachy; manažery jistě zaujme Presentation Pack, který umožňuje připravovat elektronické prezentace na kapesním počítači a přenášet je do programu MS PowerPoint na PC.

Nová řada se vyrábí ve dvou základních variantách s pamětí 4 MB a 8 MB; přídavné paměti v provedení standardu CompactFlash karty umožňují rozšíření o dalších až 30-40 MB.

Psion Series 5 má rozměry šekové knížky (je o chlup větší, než Series 3), váží cca 350 gramů, a dvě tužkové baterie velikosti AA mu umožňují nepřetržitý provoz 35 hodin.

Váš názor Další článek: Na prezentace s handheldem místo notebooku

Témata článku: , , Nálet, Nepřetržitý provoz, Firma, Point, F +