Fogale Nanotech: NEdotykové displeje jsou za dveřmi

Co přijde po dotykových displejích? Možná displeje, kterým nebudeme zapatlávat sklo. Zajímavou technologii předvedla firma Fogale Nanotech.

Na letošním CeBITU bylo k vidění mnoho zajímavým zařízení i přes to, že veletrh postupně ztrácí na popularitě. Příměr k českému Invexu a jeho historii je nasnadě, nicméně dnešní článek je o něčem jiném...

Firma Fogale Nanotech je zodpovědná za výrobu a dodávky různých druhů senzorů pro mobilní telefony a další novodobá udělátka. Jedná se tedy o společnost, která se orientuje prakticky jen na výrobce elektronických zařízení. Na CeBITU se ale rozhodla prezentovat novinku ze své stáje přímo koncovým zákazníkům. Jedná se o kapacitní senzory, které ke své funkci nevyžadují dotyk, pojďme jim tedy říkat bezkontaktní kapacitní senzory. Firma bohužel ještě neintegrovala tyto senzory přímo do mobilního telefonu, a tak se musíme „spokojit“ s využítím telefonu normálního, obohaceného o jakýsi senzory obdařený dok. Pro představu to samozřejmě stačí. Využití technologie je nasnadě a je krásně ukázáno na tomto videu:

Dle všeho je tato technologie velmi zajímavá a nabízí nepřeberné množství uplatnění v budoucích zařízeních, na druhou stranu je ale notno podotknout, že stávající dotyková kapacitní technologie pokrývá takřka všechny potřeby uživatelů a funguje tak jak má. Bude tedy implementace nové technologie v budoucnu na pořadu dne? Nahradí tu stávající, nebo vznikne jakýsi hybrid obou?

Zdroj: Engadget

Diskuze (12) Další článek: Divenno Holdings může převzít MobilKom, provozovatele U:fona

Témata článku: , , Budoucí zařízení, Dnešní článek, F +, ? Displej, Nano, Displej