Foťák je nejdůležitější součást moderního smartphonu. Jak dobře koupit podle DxO?

Výkon moderních smartphonů je dnes dostatečný, a tak uživatele přestává zajímat. S výbavou je to podobné, skvěle vypadající displej koupíte s mobilem už za 4 tisíce, vychytávky typu bezdrátové nabíjení jsou zbytné a připlatí si za ně hlavně fandové.

Co dnes opravdu rozhoduje, je fotoaparát. Přitom zhodnotit fotografické schopnosti mobilu není jednoduché, a tak v posledních letech raketově stoupá popularita žebříčku DxO Mobile. Výsledky můžete zpochybňovat horem dolem, ale nějaké know-how na pozadí rozhodně je a nic lepšího prostě nemáme.

Klepněte pro větší obrázek
Jistě, můžete zpochybňovat váhu hodnocení DxO, nebo některý z mobilů koupíte výrazně levněji, takže může skutečná poloha mobilu v grafu vypadat jinak, ale třeba vám pomůže s výběrem nového mobilu...

Že úspěch v DxO silně koreluje s úspěchem komerčním, letos předvádí Huawei. Jen se podívejte, jak od jara (model P20 Pro se s náskokem vyhoupl do čela žebříčku a drží tam dodnes) narostly prodeje a respekt téhle značky. V minulých letech image jejich vlajkových lodí pokulhávala na největšími jmény byznysu, ale letos je Huawei s nimi v absolutní špičce.

Diskuze (4) Další článek: Assistant se do konce roku česky nenaučí. Termín startu neznají ani v Googlu

Témata článku: Huawei, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Huawei P20 Pro, Minulý rok, Fotografická schopnost, Absolutní špička