Fotografie týdne v barvách ohně

Září živými barvami, připomíná živel, ohromí kvalitou – nejlepší fotografie uplynulého týdne z naší galerie fotomobilů.

Smutek, ticho a zádumčivost předchozího týdne vystřídaly oranžová a žlutá, barvy naděje a vitality. Dnešní Fotografie týdne pochází pro změnu z kategorie Makro. Spolu s okem autorova fotomobilu můžeme nahlédnout do kalicha tulipánu. V diskusi pod snímkem se samozřejmě také dovíme, že se jedná o blizny, pestík a okvětní lístky. Trocha biologie se vždycky hodí – a snímek z technického i výtvarného hlediska působí velice příjemně.

Tip: více fotografií z mobilů najdete na galerie.mobilmania.cz

Když si prohlédneme galerii tohoto autora, zjistíme, že Sony Ericsson K800i poskytuje (v kombinaci se šikovným okem fotografa) v režimu makro kvalitní a ostré výsledky. Střed záběru se zmíněnými bliznami a pestíkem na sebe doslova strhává pozornost. Může za to samozřejmě taky "výstražná" kombinace žluté s černou. Lístky v přední části jsou rozmazané a zbytečně na sebe neupozorňují, zatímco ty nahoře tvoří příjemné a nevtíravé "kulisy", přecházející do rozostřeného pozadí.

FotoTydne.jpg

Název: Trocha biologie
Autor: what.a.fuck
Fotomobil:
Sony Ericsson K800i

Celým snímkem prochází různé jemné detaily v nažloutlých odstínech, které jednoduchou kompozici sjednocují v celek. Zářivě žlutý střed rostliny díky tomu nepůsobí na fotografii cizím dojmem. Autorovi se podařilo výrazné a teplé barvy podat divákům decentním způsobem. Nejsou křiklavé, ale přitom nás oslovují. Dodatečné úpravy a rámeček dodaly výsledku na poutavosti. Zelený odstín v pravém dolním rohu sice působí trochu nepatřičně, ale tvůrce fotografie situaci elegantně vyřešil pomocí linky podobné barvy, kterou vše slabě orámoval. Jaro má zřejmě do naší Galerie fotomobilů dveře otevřené dokořán...

Diskuze (4) Další článek: i-mate: elegance, GPS a Windows Mobile 6.0

Témata článku: , , Sony Ericsson K800i, Rozostřené pozadí, F +, Bar, Rostliny, Fotograf, Foto