Fotografie z Invexu: Siemens A50 a C55 na vlastní oči

Mobilní telefony Siemens A50 a Siemens C55 můžete teď vidět pěkně pohromadě. Můžete si tak srovnat jejich velikosti, vzhled i třeba klávesnici.

Mobilní telefon Siemens C55 lze právem označit za mobil, který má několik funkcí, které nebyly v přístrojích tohoto německého výrobce prozatím příliš běžnou záležitostí. Ze všech mohu jmenovat například možnost zaznamenání nejen vzorků hlasového ovládání nebo poznámek, ale také vyzvánění - to lze použít pro odlišení jednotlivých volajících.

 

Odlišení volajících jde však ještě dále - kromě zvonění můžete jednotlivým kontaktům v adresáři přiřadit také fotografie vašich blízkých. Učinit tak můžete například prostřednictvím datového sériového kabelu. Ten můžete použít také pro kompletní práci s telefonem i jeho synchronizaci se stolním počítačem.

 

Stejně jako modely M50 a MT50 dokáže i C55 stahovat a spouštět programy a hry vytvořené v programovacím jazyce MIDP Java, který se pomalu stává jistým standardem. Samozřejmostí je také například WAP, česká T9, podpora textových EMS zpráv i datového GPRS připojení, které lze použít jak pro prohlížení wapových stránek, tak ve spolupráci se stolním či přenosným počítačem.

 

Mobilní telefon Siemens C55 je zajímavý kousek který se mi líbil - do ruky padl dobře a jeho velikost bych hodnotil jako optimální - mobil prostě není ani příliš titěrný, ani obrovský. Překvapila mne klávesnice, která je skutečně kvalitní i přesto, že samotná tlačítka jsou vyrobena z tvrdé pryže.

 

Ve srovnání s C55 lze model A50 považovat za přístroj kategorie low-end, čemuž má odpovídat i jeho poměrně nízká cena. Mobil je to ale designersky dobře zvládnutý a dobře padna do ruky - hodně mi připomíná jiný podobný model - Siemens C45.

 

S telefonem Siemens A50 můžete být na jedno nabití baterie až deset dní nebo uskutečnit pět hodin hovoru. A50 umí příjem a odesílání nejen dlouhých textovek, ale také zpráv EMS. Prostřednictvím wapového prohlížeče můžete do tohoto mobilu stahovat obrázky, spořiče displeje nebo vyzváněcí melodie.

 

Siemens A50 - stejně jako jeho kolega C55 - je vybaven výměnnými kryty, které vám umožní měnit jeho vzhled třeba několikrát deně. Také u toho mobilu je klávesnice poměrně pohodlná, i když nedosahuje kvalit čudlíků cé padesát pětky. Oba dva mobily Siemensu jsou zajímavé a bude tedy jen a jen záležet na skutečnosti, jak a v jaké cenové hladině se k nám zákazníkům dostanout, protože nabídnout mají jistě co.

Diskuze (21) Další článek: Megarecenze Sony Ericssonu T300: čekali jste na něj

Témata článku: Siemens, , Siemens A50, Siemens C45, Siemens C55, Foto, Invex, Fotograf, F +