Fujitsu Siemens Pocket LOOX: ďábelsky dobré PDA

Právě odtajněný kapesní počítač pocházející z dílen Fujitsu Siemens je prvním strojem nové generace přístrojů se systémem PocketPC 2002 – podporuje datové i bezdrátové přenosy a používá nový procesor běžící na stovkách MHz.

O velké překvapení včerejšího dne se postaral výrobce výpočetní techniky Fujitsu Siemens, který vydal první veřejnou informaci o novém kapesním počítači nové generace. Tento přístroj bude k vidění již na letošním CeBITu, bude zvládat bezdrátovou komunikaci prostřednictvím Bluetooth technologie a o svižný chod operačního systému PocketPC 2002 se bude starat zbrusu nový procesor firmy Intel, který je stále ještě držen v tajnosti. Chcete vědět víc?

Pořádný kousek

Nové zařízení se s velkou pravděpodobností bude jmenovat  Pocket LOOX a je nástupcem současného „chytrého“ mobilního telefonu Siemens SX45, který kombinuje možnosti GPRS datových přenosů a schopnosti operačního systému PocketPC. Nový Pocket LOOX od svého staršího sourozence přebírá dobré vlastnosti a přidává několik dalších.

Pro snadné a bezproblémové rozšíření operační paměti máte k dispozici sloty pro karty Compact Flash typu II. Pokud se tyto karty zdají někomu příliš velké a neskladné, může použít redukci na sice menší, ale o něco dražší SD karty. Protože po připojení GSM datového modulu může přístroj sloužit také jako mobilní telefon, najdete nad displejem mřížku reproduktoru a v pravém spodním rohu se ukrývá malinký mikrofon. Samozřejmostí je podpora rychlých datových přenosů GPRS.

Metelesku Blesku

Přestože výrobce neuvedl příliš mnoho detailů, podařilo se nám zjistit, že Pocket LOOX bude standardně dodáván se 64 megabajty operační paměti. Kromě moderního operačního systému (PocketPC 2002) je zajímavý ještě údaj o použitém procesoru. Podle našich informací by se mělo jednat o nový procesor XScale společnosti Intel, jehož taktovací frekvence je neuvěřitelných 300 MHz. Troufám si tedy tvrdit, že rychlost tohoto drobečka určitě nebude špatná.

Zdá se tedy, že na letošním CeBITu toho bude skutečně hodně k vidění, protože jen novinek z oblasti mobilní komunikace a kapesních počítačů se objevu stále více a více.

 

Váš názor Další článek: Kapesní počítače Psion: kompletní přehled, část III

Témata článku: Fujitsu, Fujitsu Siemens, Siemens, , , , PDA, Pocket, Ďábel, F +