Futuristické hodinky Nubia Watch jdou do prodeje. Můžete je mít už za 6 tisíc

Nubia zahajuje prodej chytrých hodinek se zakřiveným displejem Nubia Watch. Futuristicky vyhlížející hodinky budou k dispozici na globálním trhu od úterka 13. října 2020. Evropská cena činí 219 eur, tedy zhruba 6 000 Kč. Objednávat bude možné přímo na e-shopu Nubia také z České republiky.

Hodinky Nubia Watch navazují na loňský model Nubia Alpha, který byl zamýšlen jako telefon ve formě ohebného náramku na ruku. Hodinky používají zakřivený čtyřpalcový AMOLED panel s rozlišením 960 × 192 bodů. Panel částečně zasahuje i do silikonového řemínku a vytváří tak dojem displeje obepnutého okolo celého obvodu zápěstí. V konstrukci těla hodinek byla použita kombinace hliníku a nerezové oceli 316L.

Mohou zastat telefon

Z boční strany výrazně vystupuje ovládací korunka. Dýnko obsahuje měřič srdečního tepu – hodinky díky tomu zvládnou počítat kroky, změří fyzickou aktivitu a kvalitu spánku. Pohání je dnes už spíše zastarávající procesor Snapdragon Wear 2100 v doprovodu 1 GB operační paměti a 8GB vnitřního úložiště. Baterie má zajistit až sedmidenní výdrž.

Ve výbavě dále nechybí eSIM, díky které se hodinky mohou stejně jako jejich předchůdce Alpha stát plnohodnotným zařízením pro volání, nezávislým na připojeném telefonu. Konektivitu zajišťuje Bluetooth 5.0, nechybí ani NFC. Hodinky jsou postaveny na vlastní uzavřené platformě Nubia a vedle korunky se ovládají zejména tahovými gesty po podlouhlém displeji.

Diskuze (3) Další článek: Displej v pantu? Samsung Galaxy Z Fold3 by mohl dostat LED pruh pro notifikace

Témata článku: Nubia, , , , , , , Pro +, Displej, Korunka, Nubia Watch, Telefon, Česká republika, F +, Nubia RedMagic, Snapdragon Wear, Panel,