Gadget, který voní. České ruce ušily chytrou peněženku Fixed Smile Wallet, kterou jen tak neztratíte

Chytrá peněženka Fixed Smile Wallet kombinuje nádherný materiál, českou ruční práci a moderní prvek – osvědčený tracker Fixed Smile Motion, který ve spolupráci se smartphonem zajistí, že svoji peněženku jen tak neztratíte. Používám ji už několik měsíců, a tady jsou mé zkušenosti.

Peněženka je vyrobená z pravé hovězí kůže, což poznáte nejen na dotek, ale neomylně také podle vůně. Materiál snese i hrubé zacházení a v průběhu měsíců sleduji, jak získává patinu. Na charakteru přidává i ruční šití hrubou nití. Fixed tyto peněženky vyrábí ve svých dílnách v Prostějově.

Co se rozměrů týče, peněženka patří k menším, je zde prostor pro karty a bankovky. Pro přesnější představu – pohodlně se vejde 5 karet a 15 bankovek, abyste ji mohli bez problémů zavřít. Po měsících nepřetržitého používání vypadá peněženka výborně, konstrukce je odolná.

Klíčovým prvkem je kapsa na Bluetooth tracker Fixed Smile Motion. Jeden dostanete rovnou v balení, propojíte jej s aplikací v mobilu (Android a Apple iOS), spárování je otázkou pár sekund. Appka zvládá více trackerů, Fixed je prodává také samostatně, takže je můžete mít na klíčích, batohu a dalších věcích, které chcete sledovat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Trackery koupíte i samostatně a pověsit je můžete na cokoliv, co nechcete ztratit. Červený a zelený je starší verze bez pohybového senzoru, černý uprostřed je Fixed Smile Motion z peněženky.

Funguje to jednoduše. Tracker je přes Bluetooth připojený k mobilu, jakmile se vzdálí, signál se přeruší a telefon vás upozorní. Díky pohybovému senzoru můžete dostat notifikaci i v okamžiku, kdy s peněženkou někdo pohybuje. Obojí lze nastavit v aplikaci, nedostáváte tedy zbytečné notifikace v okamžiku, kdy s peněženkou manipulujete sami.

Když se tracker přece jen ztratí, aplikace vám ukáže poslední známou polohu v mapě. Pokud ji odnesl zloděj, moc vám taková informace nepomůže, ale typicky to skončí zjištěním typu „aha, nechal jsem ji v kanceláři.“ A funguje to i naopak. Tracker má tlačítko, stačí jej stisknout a ozve se vám telefon.

Moje dojmy jsou po několika měsících používání ryze pozitivní. Peněženka nadále vypadá krásně, přírodní materiál má své kouzlo. Kromě hnědé můžete zvolit i výraznou červenou a černou, na které ale trochu zanikne charakter kůže. Smile Motion tracker zatím funguje bez výměny baterie a podle údajů výrobce vydrží ještě řadu dalších měsíců.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
V Prostějově toho šijí více. Třeba tohle nádherné pouzdro na MacBook. Jmenuje se Oxford a je ze stejně voňavé hovězí kůže jako peněženka

Shrnuto a podtrženo: Kvalitní výrobek s myšlenkou, kvalitní materiály, poctivá ruční práce, výrobek z České republiky. Já osobně mohu jen chválit a aktuální cena 999 Kč mi přijde zcela adekvátní.

Diskuze (13) Další článek: Huawei služby od Googlu nespustí, ani když roztají ledy. Důvody jsou zřejmé

Témata článku: , , , , , Hovězí kůže, Peněženka, Kůže, Oxford, Aha!, Pohybový senzor, Pár sekund, Apple IOS, USI, Česká republika, F +, Aplikace, Prostějov, Fix