Garmin-Asus M10 přichází na český trh

Navigace a telefon v jednom, to je novinka M10. Garmin-Asus tentokrát vše postavil na Windows Mobile, přidal 5Mpx foťák a svižný procesor.

Novinkový Garmin-Asus M10, se kterým jsme se setkali už na veletrhu v Barceloně (videopreview přímo z výstaviště můžete zhlédnout zde), se dostává do České republiky a zná svou koncovou prodejní cenu. Dotykový smartphone s operačním systémem Windows Mobile od společnosti Microsoft a instalovanou navigací Garmin bude na českém trhu k dostání od začátku dubna 2010 prostřednictvím lokálních distributorů a prodejců za 9 300 Kč, volitelné autopříslušenství (držák na sklo) přijde na dalších 900 Kč.

Garmin-Asus M10 disponuje 3,5" WVGA displejem a uživatelským rozhraním, které lze ovládat pomocí prstů. Funkce billboard zobrazuje nejdůležitější informace na displeji zařízení, 3D správce úloh umožní přepínat mezi spuštěnými aplikacemi. Hardwarovou klávesnici u tohoto modelu nehledejte, k zadávání znaků poslouží softwarová QWERTY. O rychlou odezvu a plynulou navigaci se stará procesor o frekvenci 600 MHz, operační paměť RAM a vnitřní paměť ROM, každá s kapacitou 512 MB, zatímco 4GB flash paměť poskytuje dostatek prostoru pro multimédia a ostatní data. Kapacitu je dále možné rozšířit prostřednictvím paměťové karty microSD. K dispozici jsou datové přenosy HSDPA a bezdrátový modul Wi-Fi (802.11 b/g). M10 lze navíc bezdrátově synchronizovat s podnikovým systémem prostřednictvím aplikace Microsoft Exchange.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

M10 je vybaven nejnovější verzí operačního systému Windows Mobile 6.5.3. Ten obsahuje vylepšení, která usnadní uživatelům práci a současně jim zajistí přístup ke službě Windows Marketplace, nabízející ke stažení  množství aplikací. Windows Phone umožňuje plynule přecházet mezi prací a zábavou. Nabízí totiž nejrůznější aplikace a služby,“ popisuje Andy Lees, viceprezident Mobile Communication Business společnosti Microsoft.

Navigace „Click and Go“

Garmin-Asus M10 obsahuje již v základním balení předinstalované mapy 43 evropských zemí a miliony bodů zájmu. Navigační funkce jsou propojeny s aplikacemi jako kalendář, kontakty, e-mail, internetový prohlížeč a programy pro textovou komunikaci. Komplexní integrace navigačních funkcí do těchto aplikací poskytne intuitivní a plynulé navádění.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

M10 nabízí stejné navigační funkce a disponuje stejným hardwarovým vybavením jako zařízení Garmin nüvi 1470. Zákazník si může vybrat, zda zakoupí produkt v plném balení, případně dá přednost nižší ceně bez autopříslušenství, které si může dokoupit později.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek  Klepněte pro větší obrázek

Garmin-Asus M10 podporuje celou řadu sociálních sítí, jako je například Facebook nebo webová fotoalba Picasa. Kromě toho tento smartphone v reálném čase zobrazuje informace o souvisejících službách - předpověď počasí, bezpečnostní kamery, dopravní situace, informace o letech nebo ceny pohonných hmot. Přístroj je vybaven 5Mpx fotoaparátem, který fotografiím automaticky přiřazuje zeměpisné souřadnice (geotagging). Nechybí ani klasický 3,5mm audio jack pro připojení sluchátek.

Garmin-Asus Nüvifone M10
Garmin-Asus Nüvifone M10Další model řady Nüvifone od dua Garmin a Asus zaměřené na navigaci nabízí operační systém Windows Mobile 6.5.3, pětimegapixelový fotoaparát, WVGA dotykový displej a 600MHz procesor.rozměry a hmotnost: 116 × 58 × 14 mm, 113 g
displej: 3,5'', odporový TFT, 480 × 800, 65 tisíc barev
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), WCDMA (900/2 100 MHz), GPRS (třída 10), EDGE (třída 10), HSDPA (7,2 Mb/s), GPS
konekt.: microUSB, Bluetooth, Wi-Fi
paměť: 4 000 MB, 512 MB RAM, microSDHC
baterie: 1 500 mAh, procesor: ARM1136 600 MHz
operační systém: Windows Mobile 6.5.3 Professional
hudba: přehrávač hudby
fotoaparát: 5MPx (2 592 × 1 944), video, autofocus
72%
hardware
N/A*
software
kataloginfo výrobce
cena: 9 299 Kč (od dubna 2010)

Diskuze (18) Další článek: Nový firmware pro Nokie E52 a E55 ke stažení

Témata článku: Asus, Garmin-Asus, , Nejrůznější aplikace, Český trh, Trh, Nejdůležitější informace, Český,