Geak Ring: NFC Prsten, který umí sdílet kontakty

Technologie NFC má poněkud vlažnější rozjezd, než se očekávalo, zlé jazyky dokonce tvrdí, že se nikdy masově nerozšíří. K vyvrácení této nehezké vyhlídky by mohl pomoci Geak Ring, prsten, který umí odemknout telefon a sdílet kontakty.

Klepněte pro větší obrázek
Designově povedený výrobek potěší nejenom geekovo oko

Malý kovový prstýnek dostal do vínku technologii NFC, takže v jeho případě můžeme hovořit o jednom z prvních zástupců kategorie techniky, kterou si budeme v budoucnu oblékat. Geak Ring umí odemknout telefon bez nutnosti zadávání hesla (gesta), zvládne ale také kupříkladu udržet displej telefonu rozsvícený po celou dobu, kdy jej budete mít v ruce. Rovněž funguje jako malá paměť, do jeho útrob lze nahrávat celý telefonní seznam a následně ho jednoduše sdílet s ostatními, NFC kompatibilními hračkami.

Klepněte pro větší obrázek
Prozatím pouze se smartphony vlastní značky, podpora ostatních přijde později

Pro začátek bude Geak Ring kompatibilní pouze s telefony téhož výrobce, tedy modely Mars a Eye, na podpoře ostatních modelů různých značek se ale už dle výrobce pracuje, hotovo by mělo být ke konci roku. Předobjednávku na chytrý prstýnek lze ale učinit už od začátku srpna letošního roku, přičemž váš bude za 30 amerických dolarů (zhruba 600 Kč)

Diskuze (27) Další článek: Týden mobilně 188: LTE a „odkapávač“ na mobily

Témata článku: , , , , Malá paměť, Ring, Prstýnek, Prst, Prsten, Kter, Kontakt,