Global GP: máte rádi formule? (+soutěž)

Posaďte se do kokpitu formule, nasaďte si helmu, připoutejte se. Čas do startu se vám začíná odpočítávat, cítíte studený pot. Je odstartováno. Sedm čtenářů dostane tuto nebo jinou vybranou hru zdarma.

Jeďte, co vám motor stačí

Startujete z posledního místa, proto se musíte snažit co nejrychleji předjet své soupeře. Ti vám vaši snahu ale stále znepříjemňují. Máte pouhé čtyři kola a musíte se umístit na prvních třech místech. Boj o čas začíná.

9 cen

Celá grand prix se skládá z devíti cen. Abyste mohli postoupit do dalšího závodu, musíte být přinejhorším třetí. Pokud se vám tak poštěstí, otevírá se vám vstup na další okruh. Každý z nich je odlišný. V každé ceně startujete z posledního místa, bez ohledu na to, jak jste se umístili v předchozím kole. Aby měl závod smysl, musí tu být i soupeři. Zde jsou hned čtyři a sami zjistíte, že to nejsou žádní nováčci. Předjet je dá opravdu práci. Zatímco vy máte krásnou červenou formuli, soupeři jezdí v modrých. 

  

Peníze, peníze, peníze

V každém vrcholovém sportu se točí mnoho peněz. Ani grand prix tomu není výjimkou. Podle vašeho umístění jste oceňováni a za své vyhrané peníze si můžete upravit svou formuli. Je snad libo silnější turbo? Není problém, máte-li 5000 dolarů, je vaše. Stejně tak si můžete vylepšit motor, celkový tuning a nebo v tomto případě tolik nepotřebné brzdy.

  

Jak ji ukočírovat?

Ovládání vaší formule je na rozdíl od skutečnosti vskutku jednoduché. Klávesou 1 nebo 4 zatáčíte vlevo, klávesou 3 a 6 vpravo, klávesa 5 a 8 vám poslouží jako brzda. Věřte mi ale, že brzdu nepoužijete ani jednou. V průběhu jízdy vidíte v horní části displeje všechny důležité informace, jako je vaše umístění, jaké kolo právě jedete a aktuální čas jízdy.

  

Závěrem

Menu hry je téměř obligátní, opět zde nalezneme instrukce, informace o výrobci a i jednoduchou tabulku nejlepších výsledků. Navíc je tu položka pro úpravy vaší formule a celosvětový přehled nejlepších výsledků. Hra je velmi dobře hratelná, avšak nebude vám trvat dlouho ji úspěšně dohrát. Pokud však toužíte po maximálním úspěchu, dojet všech devět kol na prvním místě vám nějaký čas opravdu zabere.

   


Ve zkratce

Název hry: Global GP 
Hodnocení: 85 %
Výrobce: Atatio Ltd. (www.atatio.com)
Cena: 75 Kč (www.m-game.cz)

Určeno pro mobilní telefony: Nokia 3100, 3200, 3300, 3410, 3510i, 3650, 5100, 6100, 6220, 6310i, 6610, 6800, 7210, 7250(i), 7650, 8910i

Soutěž o javové hry

Společně se serverem m-game.cz jsme připravili soutěž o sedm kupónů pro stažení hry zdarma. Může to být Global GP, anebo libovolná jiná javová hra z nabídky serveru m-game.cz.

Stačí odpovědět na dvě velice jednoduché otázky

 

Váš názor Další článek: Luxus na druhou – nová kolekce Vertu

Témata článku: , Nokia 3100, Soutěž, Grand Prix, Formule, GLO, Form, Global, F +