Google Android: první obrázek prototypu

Mobilní svět má další ikonu, ke které vzhlíží s velkým očekáváním. Ode dneška víme, jak vypadá první Android

Server Gizmodo.com publikovat první obrázek zařízení, jenž se skrývá pod názvem mírně mystickým názvem Google Android. Jedná se o přímou odpověď společnosti Google na iPhone od Apple, avšak Android chce konkurovat i chytrým zařízením s operačním systémem Symbian či Windows Mobile. A to jednak tím, že je postaven na linuxovém základu, ale také díky tomu, že bude šířen jako Open Source.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Toto má být první z rodu Androidů: v reálu a jako emulátor

Google Android je zařízení s displejem orientovaným na šířku, pod nímž se nachází hlavní ovládací prvky, jenž uplatní svoji funkci nejen při prohlížení webových stránek. Jeho vzhled známe již několik měsíců z emulátoru Android, o kterém jsme vás již na Mobilmanii informovali. Až teď se však objevila první fotografie reálného telefonu, jehož design se však může ještě před uvedením zařízení do prodeje změnit. Podle zdroje serveru Gizmodo.com je práce se zařízením svižná a operace vykonává dokonce rychleji než emulátor. První zařízení poháněné Androidem by se měla dostat na trh ve druhé polovině příštího roku.

Na závěr už jen čistá spekulace. Hodně se namluvilo o tom, kdo Androida pro Google vyrobí. Nejčastěji bylo zmiňováno jméno HTC, firma má velice blízko také k Samsungu. Teď, když známe podobu přístroje, jsme zase o kousek blíže rozřešení hádanky. Můj tip? Některé prvky přístroje na fotce z Gizmoda připomínají hned několik přístrojů HTC… Jaký je váš názor? Hlasujte v anketě.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Na těchto obrázcích si všimněte způsobu grafického zvýraznění numerických kláves uprostřed QWERTY
Klepněte pro větší obrázek 
HTC S620 Excalibur mi Androida připomnělo nejen konstrukcí svého těla, ale třeba i provedením otvoru reproduktoru nad displejem a piktogram domečku vyobrazený na klávese Home
Diskuze (18) Další článek: Nejvyšší čas poslat vánoční pohled - přes mobil

Témata článku: Google, , , , , Apple iPhone 4GB, HTC S620, Obrázek, Google +, #Android, Google Android, Pro +, První obrázek, Obr