Google Fit dostane měsíční výzvy aby vám pomohl splnit novoroční předsevzetí

Začnu hubnout, budu častěji chodit pěšky, začnu více sportovat... to jsou nejčastější z tradičních z novoročních předsevzetí. A protože se již blíží konec roku a začátek toho nového, chce svou trochou do mlýna přispět i Google. Tedy alespoň s ohledem na pohybové aktivity. Aplikace Google Fit, která na Androidu eviduje počet kroků a spálené kalorie, dostane od ledna měsíční výzvy, které vás mají motivovat k pohybu.

V aplikaci Google Fit se  již nyní můžete zapsat k měsíční výzvě, která bude spuštěna 1. ledna 2019. Aplikace vám bude i nadále počítat tzv. Kardio body. Jeden bodík získáte na minutu „průměrné“ aktivity, např. rychlejší chůze, dva body za minutu dostanete za náročnější fyzické aktivity, jako je např. běh nebo jízda na kole. Meta 150 Kardio bodů za týden je doporučenou úrovní organizacemi AHA a WHO pro snížení rizika srdečních chorob, zlepšení spánku a celkového fyzického stavu. A na cestě k týdenním 150 bodům vás bude Google Fit patřičně motivovat.

Google Fit je integrován i do hodinek s Wear OS:

Zimní sporty vám přidají dvojnásobek bodů, stejně jako venkovní aktivity, do kterých zapojíte další uživatele s Google Fit, třeba vaše děti. Aktivitu #GetFitWithGoogle navíc podpořilo 36 influencerů z devíti zemí, kteří budou na sociálních sítích sbírat body s vámi a také vám předají tipy, jak efektivněji cvičit. Aplikaci Google Fit stahujte zdarma z Google Play.

Zdroj Google Blog

Diskuze (6) Další článek: Samsung Galaxy S10 má mít speciální světelné efekty, které nahradí LED diodu

Témata článku: Google, , , , , , , , Začátek toho, Getfit, DOS, Předsevzetí, Rychlá chůze, Aha!, Aktivita, Novoroční předsevzetí, Zimní sport, Venkovní aktivita, Bod, FIT, WHO, Výzva, Google blog, Aplikace, Sociální síť,