Google hledá podle místa. U nás v ČR to ale není ono...

Google představil novou verzi vyhledávání pro mobily. Do hry se dostává zeměpisná poloha. Zní to skvěle, ale pokud nejste v USA, zase tak super to není.

Internetový portál Google a na něj navázané služby jsou velmi populární i u nás, rovněž obliba operačního systému Android vzrůstá. Česká republika ale většinou z pohledu vývojářů i výrobců čehokoli nepatří mezi prioritní trhy, a tak k nám spousta zboží či služeb dorazí zpravidla později a dráž. Nejinak tomu je u služeb Google, který se soustředí především na domácí trh, kde nabízí mnohé služby a zlepšováky přizpůsobené našim mobilním miláčkům.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Místní hledání funguje i u nás, ale americká verze je daleko sofistikovanější

Příkladem může být například čerstvá novinka místního vyhledávání pro mobilní telefony, kterou na mobilním blogu Googlu prezentoval produktový manažer služby Local Search Joshua Siegel takto: Joshua se rozhodl překvapit přítelkyni a zajít nakoupit květiny, dekoraci, potraviny a konečně čokoládový koláč, na který v tom všem shonu dočista zapomněl. Ale nepřebíhejme událostem, nejdříve si službu stručně představíme.

Je to prosté, člověk si může na stolním PC najít co hledá, vybrat si a výsledky „zahvězdičkovat“. Po té vyrazí do terénu a tam se už mobilně přihlásí na svůj Google účet a své cíle si včetně podrobných informací znova projít. A vlastně nepotřebuje ani počítač, přímo do mobilní podoby lokálního vyhledávače může zadat cokoli co v daném místě hledá, přičemž ve výsledcích se opět dozví vše podstatné včetně komentářů a hodnocení ostatních uživatelů.


Služba místního hledání funguje zatím v USA a Číně a brzy přibudou i další země

Místní vyhledávání funguje i u nás a to na stejné adrese www.google.com/m/local ale svou polohu si musíte upřesnit sami a rovněž výsledky se omezují na prostý seznam odkazů doplněných o adresy a telefonní čísla.

Jak jste na tom vy? Zkoušíte to s Googlem, nebo dáváte přednost mobilním službám Seznam.cz, které mají v této disciplíně přece jen navrch?

Diskuze (4) Další článek: Oficiální české ceny Garmin-Asus Nüvifone

Témata článku: Google, , , , , Nen, Prioritní trh, Google +, Čerstvá novinka, Americká verze