Google Mapy se s aktualizací naučí ceny benzínu

Google Mapy mají novinky. Zobrazí ceny benzínu, nebo zastávky kolem naplánované trasy. Američané dostanou novinky hned, ale jak to bude s námi?

Jedna z nejpoužívanějších aplikací na Androidu dostala update a zásadní novinky jsou dvě. Tou první je vyhledávání míst podél trasy (Search Along Route). Při navigaci stiskněte kontextové tři tečky a vedle dosavadních voleb (Ztlumit, Provoz, Satelitní) se objeví nová položka Vyhledávání podél trasy. Po kliknutí se rozbalí nabídka pro čerpací stanice, restaurace, obchody a kavárny. Jsou to místa poblíž trasy, po které se právě navigujete, u každého z nich vidíte, kolik času ztratíte, když k němu zajedete.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nová položka pod třemi tečkami. Vybrat si můžete čerpací stanice, restaurace, obchody a kavárny.  (obr.: Android Police)
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Ke stejnému výsledku se dostanete i kliknutím na vyhledávací lupu v pravém horním rohu obrazovky. Takto se pak zobrazí vyhovující místa na mapě.  (obr.: Android Police)
Klepněte pro větší obrázek
Druhá novinka souvisí s tou první, když si totiž necháte vyhledat čerpací stanice, Google Mapy u nich zobrazí ceny pohonných hmot.  (obr.: Android Police)

Dobrá zpráva je, že nemusíte čekat, až vám aktualizaci nabídne přímo Google Play (může to trvat několik dní), podepsanou Googlem si ji můžete stáhnout zde. Horší zpráva je, že nové funkce ani po aktualizaci nevidím a patrně jsou tak omezené na prioritní regiony, což Český republika patrně v tomto případě není.

Diskuze (5) Další článek: Ztratí Samsung lukrativní byznys? Apple chce čipy jednoho výrobce

Témata článku: Google, , , , , , , Google +, Nová položka, Druhá novinka, Places, Čerpací stanice, Benzín, Akt,