Google naučí mobily detekovat autonehodu a automaticky přivolat pomoc

Google finalizuje aplikaci Personal Safety. Jejím úkolem je zajistit pomoc svému majiteli v případě nebezpečí a předat klíčové informace záchranným složkám. V češtině se bude appka jmenovat Nouzové informace, ale ze začátku bude dostupná pouze v USA a pouze pro telefony Google Pixel.

Jednou ze zásadních funkcí je detekce autonehody na základě analýzy dat z GPS (předchozí jízda a zastavení), akcelerometru (jinak vypadá přetížení při brždění, jinak při nárazu) a mikrofonu (zvuk nárazu). Maximální hlasitostí se pak aplikace zeptá posádky, zda je v pořádku, a pokud se nedočká reakce, automaticky zavolá záchranku a předá lokalizační údaje.

Aplikace však zajistí i prosté zobrazení důležitých informací na zamykací obrazovce, kde se k nim dostanou záchranáři. Jméno, bezpečnostní kontakt, krevní skupina, alergie, pobírané léky atd. Pokud nejste v USA a nemáte pixel, stále můžete informace vystavit. Jak na to, ukazuje následující článek:

Via XDA Developers

Diskuze (6) Další článek: Sportovní náramek Honor Band 5 obsahuje české prostředí a právě míří do prodeje

Témata článku: Google, , , , , , Náraz, Personal Safety, Car Crash Detection, Automaticky, Autonehoda, MOBI, Aplikace, Mobil, XDA Developers