Google Nexus Q prolomen, spouští aplikace a hry

Na nedávné konferenci Google I/O bylo kromě tabletu Nexus 7 a nového Androidu představeno i multimediální zařízení Nexus Q, které má konkurovat Apple TV a dalším domácím centrům zábavy. Netrvalo dlouho a zařízení původně určené jen pro přehrávání obsahu z cloudu se hackerům podařilo přepracovat na univerzální zařízení s Androidem s daleko širšími možnostmi.

V současné době umí Google Nexus Q jen streamovat multimediální obsah z Google Play do vaší televize nebo reproduktorů. I když se jedná o zajímavou vlastnost, futuristická černá koule by toho mohla zvládnout mnohem více. A podle webu The Verge se předpoklady potvrdily.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nexus Q neboli „Google koule“

Uživatel Kornyone z komunitního portálu XDA dokázal na svém zařízení Nexus Q úspěšně spustit kompletní uživatelské prostředí Trebuchet Launcher s nabídkou aplikací, známé ze systému Android. Díky připojené klávesnici a myši se pak dokázal v prostředí dobře orientovat a Nexus Q dokonce zvládl spustit několik aplikací, což předtím nebylo možné.

Problém mu nedělalo streamování videí z YouTube, přehrávání filmů v rozlišení 1080p, komunikování prostřednictvím sociální sítě Google+ a dokonce hraní Angry Birds či bezproblémový chod aplikace Netflix. Na úspěšný pokus se ostatně můžete podívat ve videu níže.

Jedná se samozřejmě o první krok k dosažení plného potenciálu tohoto multimediálního zařízení od Googlu. V případě zájmu si můžete na stránkách XDA přečíst kompletní návod, nebo počkat, co vymyslí Google samotný.

Diskuze (2) Další článek: Telefonní automaty nevymřely, za minulý rok spolkly 62 tun mincí

Témata článku: Google, , , , , Google Nexus 7, Google Nexus 7 (2. generace), Google Nexus 7 (2. generace) 16GB LTE, Google Nexus 7 (2. generace) 32GB LTE, Google Nexus 7 (2. generace) 32GB Wi-Fi, Google Nexus 7 16GB 3G, Google Nexus 7 32GB 3G, Google Nexus 7 32GB Wi-Fi, Google Nexus 7 8GB Wi-Fi, Aplikace, NEX, Google +, Pro +, Google Nexus, Trebuchet, Bezproblémový chod, Kompletní návod,