Google procpal Assistanta na iPhony. Spouštět se bude podivným příkazem „Hey Siri, OK Google“

Google Assistant a Siri spolu v minulosti nijak nespolupracovali. To se však mění s novou aktualizací, která Assistantovi přidává podporu Siri Shortcuts. Nyní si tak můžete v rámci Siri naprogramovat zkratky typu „Hey Google” nebo „Okay Google” a kdykoliv je Siri řeknete, spustí se Google Asssistant a začne poslouchat další pokyny.

Nastavit si dokonce můžete i často používané fráze, které Siri rovnou předá Google Assistantovi a ten vám na ně odpoví. Skrze Siri takto můžete hlasově aktivovat i nastavené rutiny chytré domácnosti, která využívá Google Assistanta. Nevýhodou zůstává to, že pro využití aplikace třetích stran skrze Siri musí být telefon vždy nejprve odemčený. 

Přesto jde o jasnou ukázku toho, jaké možnosti nyní Siri díky Shortcuts nabízí. Tím, že je funkce zkratek plně dostupná vývojářům třetích stran, je klidně možné, že se v budoucnu dočkáme podobné integrace i dalších hlasových asistentů. Pro nás je však mnohem větším omezením to, že je Google Assistant pro iOS dostupný pouze ve vybraných zemích. V českém AppStore jej tedy zatím bohužel nenajdete.

Zdroj: Macstories

Diskuze (1) Další článek: Foťák je nejdůležitější součást moderního smartphonu. Jak dobře koupit podle DxO?

Témata článku: Apple, Google, , , , , , , , , , Assistant, Pro +, AppStore, Třetí strana, Zkratka, Integrace, Příkaz, Velké omezení, Hey Google, Go Pro, Hey Siri, Nová aktualizace, Shortcuts, Vybraná země,