Google zase překopává komunikátory a možná skončí Play Music

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 5

Názory k článku

avatar
30. 04. 2018 11:04

Tohle video pobavilo asi nejvíc za poslední dva měsíce, ale rozhodně ne z jízlivosti vůči Google. Několik postřehů:
- i když se bude Google sebevíc tvářit jako koncepčně promyšlená, namakaná IT firma, není tomu tak! IT je pro Google přílepek, který velmi dobře boostuje jeho primární business a jelikož má firma dost peněz, dovolí si vrážet do IT podstatně víc než ostatní (víc než obvyklé 2-4%)
- z toho plyne, že má dost peněz, lidí a energie na vymýšlení nekoncepčních nesmyslů, kterými testuje, jestli to bude fungovat. A fungovat v tomto případě znamená jediné - jestli daná služba přispěje k růstu primárního businessu! Tam není žádná láska k zákazníkům-uživatelům/naivním chudákům, kteří se ty produkty rozhodnou používat. Vy, kteří si to myslíte, probuďte se! Googlu je vaše user friendliness a spokojenost s používáním těchto služeb úplně u prdele, pokud mu tím nedodáváte data o Vašich konzumních zájmech. Stáváte se akorát betatestery
- konkrétní informace, které ve videu zazněly jsou docela děsivé a ti, kteří koupí Android phone se vším tímhle bordelem za stejné prachy, kolik by dali za iPhone jsou hlupáci

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 04. 2018 17:33

Chlapi, to bude tim, ze Google maji tolik produktu a tolik aplikaci, ze se to pekne rozroste. Ano, maji tisice lidi, ale ti vsichni pracuji na tom, aby to bylo kompatabilni a fungovalo to spranve. Lide, kteri zenou neco kupredu je mnohem mene. A ikdyz maji takoveto mozky, ne vzdy je vsechno mozne. Nekteri by rekli, ze vy delate jen jednu praci a mizerne, takze si to preberte jak si jak chcete :))) (osobne si to nemyslim a proto tu pisi). A navic jsou veci, ktere casto nevidime, ale jsou tam. Firma muze mit software, ktery bude paradni, ale kvuli licenzim nemuze spustit sluzbu, nebo musi platit nekomu za nejakou ptakovinku, kvuli "jednomu radku".Navic Google mnohe sluzby posledni dobou slucoval, podivejme se na platby, ty hodil do jednoho kosiku, nebo aplikaci, ktera zapisovala pohyb - ta se presmerovala do map. Ne ze by byla nejak dobra, ci presna, ale je tam. Proste zjednodusuji veci, aby byly lepe pristupne uzivatelum. Ale nemluvme o spekulacich, nikdo nevi, jak to zamysli, ci jak planuji posunout vse kupredu. Kdo vi, treba nam padne jeden celist na stul, jak nas posunou kupredu :))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2018 15:04

"Proboha, to se tam nenajde skupina programátorů ..."No a to je právě ten problém. Jak začne něco vymýšlet skupina programátorů (A v Googlu prý můžou - mají na to tuším volné pátky, aby něco vymýšleli), tak je poměrně jisté, že ač samotný program bude třeba dobrý, tak nebude kamarádit se zbytkem světa.Mizerně je integrovaný i Google Disk s Gmailem, s Dosc ... a vlastně skoro všechno.V Applu a Facebooku zjevně služby "programátoři" nevymýšlí, takže jim do dohromady nějak funguje (třeba ne dokonale, ale aspoň mnohem lépe, než Googlu)Nicméně je důležité říct, že nejdůležitější produkt je Google Ad(Words, Sense, ... a k tomu zobrazovače reklam - Chrome, Android a YT), který tvoří přes 90 % zisku Alphabet.
Všechno ostatní jsou nepotřebné přílepky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2018 12:18

Google music se stejně na konkurenci nechytá. Je na čase aby s tím něco začali dělat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor