GPS zařízení Inforad upozorní na policejní radary

Tento produkt opravdu patří na Navigovat.cz, přestože vůbec nenaviguje. Inforad V3 využívá satelitní navigační technologii GPS k tomu, aby dokázal britské řidiče upozornit na místa, kde se často měří rychlost.


Kolečko se položí na palubní desku, napájí se ze zásuvky autozapalovače

Stejnou funkci zastane i mnoho běžných navigací. V jejich databázi jsou místa, kde bývají radary, přístroj kontroluje rychlost, a když je vyšší než povolený limit, ozve se zvukový signál. U Inforadu je to totožné. Uvnitř je přijímač GPS a databáze nebezpečných míst. Když se k nim řidič přiblíží, zařízení porovná rychlost s limitem, údaje vyhodnotí a případně se ozve signál. Displej nahrazuje sada světelných diod, které se s blížícím se radarem postupně rozsvěcují.


Pomocí tlačítek lze ukládat vlastní body

Inforad neobsahuje žádný detektor policejních radarů. Nepřijímá a nevyhodnocuje radiové frekvence, funkčnost je postavena na srovnávání s údaji v databázi. Ty lze přes internet aktualizovat a případně také doplňovat vlastní radary.

Zařízení se prodává za 60 liber, tj. asi 2 200 Kč. Pro řidiče v České republice ale jeho pořízení nemá smysl – databáze pokrývá pouze britské silnice.

Další informace: stránky výrobce

Diskuze (8) Další článek: Výprodej O2: Nokia E61 se slevou čtyři tisíce

Témata článku: , , Povolený limit, Pol, Zář, Police, Rada, Zařízení, Info