GSM banka u České Spořitelny - aktuální informace

Máme nejčerstvější informace o mobilním bankovnictví od České spořitelny. Kolik bude stát, co bude umět a kdy se ho konečně dočkáme? Čtěte další podrobnosti.
Máme nejčerstvější informace o mobilním bankovnictví od České Spořitelny. Kolik bude stát, co bude umět a kdy se ho konečně dočkáme? Čtěte další podrobnosti.

Česká spořitelna má v České Republice nejvíce drobných střadatelů. Od chvíle, co spadá pod finanční skupinu Erste Bank dějí se zde samé dobré věci. Česká Spořitelna už si dokonce začíná tykat s přímým bankovnictvím. Ještě v květnu bude dostupné internetové bankovnictví a před tím přibude i GSM banking.

Možná namítnete, že Česká Spořitelna již bankovní služby přes mobil nabízí. Je pravdou, že současná služba Sporotel toto umožňuje, ale jedná se pouze o jednoduché SMS bankovnictví, kdy musíte každou žádost sepisovat podle přesných kódů. A řekněme si na rovinu, sice to funguje, ale že by to bylo pohodlné, to se zrovna říci nedá.

Už v květnu

Od 1. května 2001 bude pro omezený počet uživatelů zahájen pilotní provoz služby GSM Banking na bázi SIM Toolkit od spoečnosti Radiomobil. Pilotní provoz se bude týkat obsluhy sporožirových účtů. Toto je základní informace, kterou jsme dnes získali přímo od České Spořitelny. Další informace říkají, že ostrý provoz bude zahájen v polovině května, nejpozději však do konce května. Snad se tedy konečně dočkáme.

Vás však bude nejspíš zajímat, co všechno bude nová služba umožňovat. Pokud již používáte službu Sporotel, pak nebudete o nic ochuzeni, protože GSM banking Ćeské Spořitelny bude nabízet naprosto stejné možnosti. Co to znamená? Budete moci přímo prostřednictvím menu v mobilním telefonu zjišťovat aktuální zůstatek na vašem účtu a aktuální kursovní lístek. Co se týká aktivních operací s vašim účtem, tady bude nabídka mnohem širší a dokonce se domnívám, že nejrozmanitější ze současné nabídky bank, které tuto službu poskytují. Budete moci zadávat jednorázový příkaz k úhradě, trvalý příkaz k úhradě, zřizovat termínovaný vklad, zadávat inkasní příkaz a souhlas k inkasu.

A podle vyjádření České spořitelny toho bude ještě více. Osobně se domnívám, že tato nabídka je pro většinu klientů dostačující a i tak je nad rámec ostatních bank.

Lidová cena

Teď už zbývá pouze informace o ceně. České spořitelně za aktivaci služeb nezaplatíte ani korunu a to stejné se týká i všech ostatních operací. Jedinou zpoplatněnou službou tak bude jednorázový příkaz k úhradě. Ten bude za 2 Kč. Ostatní služby by měly být zdarma. Budete tedy platit pouze za odeslanou SMS zprávu vašemu operátorovi.

K využívání GSM bankovnictví je nutná bankovní SIM karta. Pokud ji ještě nemáte, můžete si ji u Paegase vyměnit za poplatek 400 Kč. Podotýkám, že GSM bankovnictví prozatím nabízí pouze Paegas a nejinak tomu bude i u České spořitelny. Eurotel stále jen slibuje a Oskar měl zatím jiné starosti.

Bez konkurence

Pokud ceny za nabízené služby srovnáme s ostatními bankami, pak zjistíme, že nabídka České spořitelny je nejen nejširší, ale také nejlevnější. Věřím, že mnoho stávajících klientů tato skutečnost mile potěší. Navíc takto Česká spořitelna získá novou tvář, kde již nezní jako stará a neohebná, ale díky novým službám a nasazení nových technologií by si mohla získat punc inovátora (i když skoro tři roky po eBance). Uvidíme, zda tyto nové služby zabrzdí odliv klientů a začne být o Českou spořitelnu opět zájem i mezi mladými.

Nabídku České spořitelny si můžete porovnat s nabídkou ostatních bank ve článku Proč ještě nemáte banku v mobilu.

Diskuze (69) Další článek: Jsme piráti. Krademe zvonění do mobilu.

Témata článku: , GSM, Bank, Ban, Info, Banka, Informace, Akt