GSM Banking od EuroTelu: blýská se na lepší časy

EuroTel soustředí veškeré svoje síly na rychlé zprovoznění bankovního SIM Toolkitu v co nejkratším čase. Potvrdily jak oficiální, tak neoficiální zdroje.
EuroTel soustředí veškeré svoje síly na rychlé zprovoznění bankovního SIM Toolkitu v co nejkratším čase. Potvrdily jak oficiální, tak neoficiální zdroje.

Z neoficiálních zdrojů jsme se dozvěděli docela zajímavé informace: a EuroTel již testuje svoje bankovní karty. Mezi prvními bankami by podle spekulací mohla být Komerční Banka a Česká Spořitelna. Z bankovní diskuse klientů eBanky vyplynulo, že se na GSM Banking s EuroTel chystá také tento bankovní ústav:

„eBanka se spolecnosti Eurotel na moznosti zpristupneni sluzby SIM Toolkit pro sve klienty spolupracuje. Dnes vsak nedokazeme sdelit termin jejiho zavedeni.“

Ještě pár týdnů počkejme

Tyto indicie vedou k jednoznačnému cíli: EuroTel v horizontu několika týdnů rozchodí GSM Banking minimálně s jedním českým bankovním domem. Tiskový mluvčí EuroTelu, Jan Kučmáš, nám potvrdil, že EuroTel na bankovní SIM Toolkitové aplikaci pracuje. Podle analýz trhu mají zákazníci o tuto službu poměrně velký zájem. Nicméně která banka bude první a kdy se GSM Bankingu přes SIM Toolkit dočkáme, zatím sdělit nechtěl. A těžko se dozvíme s nějakým velkým předstihem.

Určitě se tedy blýská na lepší časy. Zatím tuto službu využije jen malé procento zákazníků EuroTelu, kteří používají tarifní program. SIM Toolkit zatím funguje pouze na těchto kartách. Je ale jen otázkou času (doufejme, že ne nikterak dlouhou), kdy se SIM Toolkit objeví i na předplacených kartách Go. Snad se jednou „goučkaři“ dočkají.

Paegas jde do sedmi

Mimochodem, z poměrně důvěryhodných zdrojů pochází další zajímavá informace: během několika dnů či týdnů rozjede Paegas GSM Banking s Českou Spořitelnou. Celkový počet bank, kterým chodí bankovní aplikace s Paegasem, by tedy byl sedm.

Doufejme tedy, že se naše prognózy co nejdříve vyplní – vždyť na to čeká hezká řádka mobilních uživatelů.

Diskuze (5) Další článek: Nokia má třetinu světového trhu, na třetí místo se prodírá Siemens

Témata článku: , , , GSM banking, GSM, Ban, Euro, Lep, Velký předstih, Euro &, Čas, První banka, Bank